Handbalistele SC Mureșul reușesc o adevărată surpriză Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 197 Vizualizări

Handbalistele SC Mureșul reușesc o adevărată surpriză

Echipa feminină de handbal Sport Club Mureșul Târgu-Mureș a învins miercuri cu scorul de 29-28 (14-19) echipa secundă a formației de Liga Națională, Corona Brașov, pardidă din cadrul etapei intermediare, a X-a din Divizia A. Victoria echipei mureșene poate fi considerată o supriză ținând cont de împrejurări. Deja de multe etape, echipa mureșeană are în lot doar 7 jucătoare, fără rezerve și orice accidentare sau eliminare duce automat la inferioritate numerică până la final. Brașovencele au trăit o experiență asemănătoare la Târgu-Mureș în această ediție, când au remizat în etapa a II-a pe terenul junioarelor de la Olimpic, dar au venit la rândul lor cu un lot „subțiat”, cunoscând situația adversarei. Oaspetele au controlat autoritar jocul și au avut deseori avantaj care părea decisiv pe tabelă. După doar cinci minute de joc conduceau cu 5-1, la jumătatea reprizei cu 11-5, după 20 de minute cu 14-7. Mureșencele au reușit să se apropie pe tabelă spre finalul reprizei, deși coordonatoarea-antrenoare Georgeta Bucin a fost marcată om la om, iar contratacurile brașovencelor aduceau goluri la fiecare ratare a gazdelor. Replierea era evident una greoaie pentru cele șase jucătoare care trebuiau să-și dozeze efortul până la final. Diferența de „doar” cinci goluri de la pauză nu părea a da emoții celor de la Corona.

 

Recupararea „imposibilă” a fost totuși posibilă

Ambiția și dăruirea mureșencelor din debutul părții a doua puteau da de gândit adversarelor. După ce brașovencele au reușit să se distanțeze din nou la 7 goluri, mureșencele s-au apropiat la jumătatea reprizei la doar două. În minutul 45 scorul era 22-24 și Mureșul beneficia de o aruncare de la 7 metri. În formă bună în partea a doua a meciului, în care a fost golghetera echipei, Denisa Fărcaș ratează însă și permite o nouă desprindere a adversarelor. Principala marcatoare, Carola Stângu era și ea păzită cu strășincie. Aflată la a treia eliminare față de niciuna în contul oaspetelor, mureșencele se vedeau conduse cu 22-27 când s-a intrat în ultimele zece minute. Nimeni nu se mai aștepta la o eventuală răsturnare de scor din partea echipei aparent epuizate fizic. În minutul 55 s-a ajuns totuși la 27-28, după ce portarul gazdelor, învinsă aproape la orice aruncare până atunci, a parat cinci aruncări consecutive. Suspansul plutea în aer și emoțiile erau mai degrabă în tabăra echipei favorite. Acestea au ratat însă atacul următor și Bucin a reușit egalarea în penultimul minut. Parcă speriate, brașovencele au ratat la intrarea în ultimul minut și următoarea oportunitate. Au rămas 16 secunde de joc și Mureșul era în prepasiv, dar un rezultat de egalitate era mai mult decât onorabil. S-a obținut însă o aruncare de la 7 metri, aceeași Bucin a transformat și mureșencele au reușit o adevărată surpriză, dar care le menține totuși pe poziția 12, din 14 echipe.

Pentru Mureșul au înscris Stângu 11, Fărcaș 10, Bucin 6, Tabita Rad și Claudia Vereș câte un gol. A mai jucat pivotul Demeter, iar în poartă s-a aflat Salata.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE