Ce se întâmplă cu banii fermierilor? De ce protestează angajaţii APIA? Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 397 Vizualizări

Ce se întâmplă cu banii fermierilor? De ce protestează angajaţii APIA?

Legea salarizării asupra veniturilor presupune scăderea acestora cu sume cuprinse între 700 şi 2.800 de lei, începând din 2018, a declarat miercuri, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din APIA, Octavian Mateescu. Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au început protestele la nivelul tuturor centrelor locale din ţară în această dimineaţă, începând cu orele 9, urmând să continue şi în zilele următare, în cazul în care este necesar: „Nemulţumirea noastră se referă la discriminarea dintre grila de salarizare APIA central şi APIA centre judeţene. Pe lângă asta, acum, cu noua lege a salarizării, ne scad foarte mult salariile şi bineînţeles că nu suntem mulţumiţi. Domnul director Săvâşcă este de partea noastră şi susţine şi dânsul că nu e corect ce se întâmplă. Am auzit promisiuni peste promisiuni şi „mai marii” nu se ţin de cuvânt cu absolut nimic. La noi, munca se cere, în rest poate să plouă şi să fulgere că nu contează. Mâine vom contiua pe tot parcursul orelor lucrătoare cu aceaste manifestări, am vorbit şi cu colegii din celelalte oraşe şi vom face toţi la fel, vom protesta până când vom fi băgaţi în seamă ”,declară revoltată una dintre angajatele APIA Mureş.

Un alt protestant care lucrează mult pe teren şi care este la fel de nemulţumit faţă de situaţia actuală îmi spune că este foarte uşor să stai într-un birou şi să dai ordine, decât să mergi pe teren şi să vezi cu ochii tăi cât de greu le este unora dintre fermieri: „Am fost la munte, în Apuseni, era acolo o femeie care avea trei vaci crescute în sisteme ecologic, vindea telemeaua provenită de la ele cu 5 lei kilogramul. Nu primeşte nici un fel de subvenţie pentru creşterea lor. Cum îşi pot duce unii traiul cu atât de puţine venituri nu ştiu, dar sunt convins că dacă aş trimite un parlamentar să trăiască aşa, nu ar putea”

Adoptarea noii legi a salarizării i-a scos pentru prima dată pe angajaţii APIA în faţa instuţiei, în vară, când aceştia au sesizat că diferenţele salariale dintre cei din teritoriu şi angajaţii APIA central vor fi majore.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE