Home / Administratie / Dorin Florea, lobby pentru drumurile expres. Opinia primarului despre descentralizare

Dorin Florea, lobby pentru drumurile expres. Opinia primarului despre descentralizare

Primarul municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea, a afirmat vineri, 17 noiembrie, într-o conferința de presă, că situaţia actuală din administraţia publică locală este nefirească.

„Dacă te uiți pe modificările legislative care se doresc, nu este nici cea mai mică intenție de descentralizare sau de autonomie locală. Este abandonat total subiectul de cinci ani, nimeni nu discută deși este un imperativ, iar administrația locală și cetățenii au așteptări serioase”, a afirmat dr. Dorin Florea.

Interes pentru infrastructură

Primarul municipiului Târgu-Mureş s-a declarat susținătorul unui astfel de demers, dat fiind că decizia trebuie să se ia cât mai aproape de cetățean. Dorin Florea a mai fost de părere că pensiile şi salariile trebuie stabilite la București, dar deciziile privind patrimoniul, demararea proiectelor regionale sunt clar apanajul administrațiilor locale.

Totodată, edilul şef al municipiului Târgu-Mureş a fost de părere că una dintre cauzele eșecului în atragerea fondurilor europene este tocmai această întârziere a descentralizării. Acesta a mai declarat că un exemplu elocvent și ușor de oferit este cel al infrastructurii rutiere. Astfel, drumurile europene, autostrăzile pot să rămână în coordonarea și administrarea Ministerului Transporturilor, dar în ceea ce privește drumurile expres, interregionale, acestea trebuie să rămână în administrare locală, pentru că acestea au demonstrat că pot utiliza toate fondurile puse la dispoziție. În viziunea lui Dorin Florea, reprezentanţii judeţului Mureș pot dezvolta proiecte comune cu omologii săi din judeţele Sibiu, Cluj, Alba pentru a construi șosele de viteză care să lege aceste comunități.

Nu în ultimul rând, dr. Dorin Florea a precizat că „lipsa descentralizării este de vină și pentru blocajul la care este supus Târgu-Mureșul, dovada fiind blocarea deschiderii spre autostradă, spre aeroport sau spre Reghin”.

GÁLL Boglárka

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Revalorizarea profesională a românilor din țară și diaspora

Prea mulți români consideră că țara se îndreaptă într-o direcție greșită, conform tuturor sondajelor. Eu …