UPDATE/ FOTO – demonstraţie PNL la Târgu-Mureş Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 311 Vizualizări

UPDATE/ FOTO – demonstraţie PNL la Târgu-Mureş

Ora 18.10 – Demonstrația organizată de PNL era pașnică. Aproximativ 30 de persoane au pornit de la fața sediului PNL Mureș și s-au adunat aproximativ 40-50 de persoane în fața clădirii Palatului Administrativ din Târgu-Mureş. Oamenii au avut în mână afise cu diferite inscripții cum ar fi „cod roșu opriți dezastrul”, „îndrăznește să crezi că și-au bătut joc de votul tău” ș.a.m.d. După ce demonstranții au ajuns la în fața locului Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș a menționat „promisiunile făcute de PSD” și a citit moțiunea.

„Românii plătesc rate mai mari pentru credite la programul Prima Casă, România are de plătit sume mari care vor fi scoși din buzunarele cetățenilor care plătesc taxe”, a declarat Cristian Chirteș după care a cerut demisia lui Dragnea și „să fie terminată distrugerea României și a democrației”.

Moțiunea va fi votată săptămâna viitoare. La sfârșitul demonstrației președintele PNL Mureș a mai cerut „să dispară ciuma roșie din România”.

Partidul Național Liberal Mureş organizează astăzi, de la ora 17.00, un protest în fața clădirii Palatului Administrativ din Târgu-Mureş împotriva guvernului lui Mihai Tudose, a declarat Christian Chirteș, președintele PNL Mureș, în cadrul unei conferință de presă susținută astăzi.

Protestele vor fi la nivel național de la același ore, 17.00. Aceste mitinguri se vor finaliza cu citirea moțiunii de cenzură în fața prefecturilor sau consiliilor județene, iar aici în Mureș, textul moţiunii va fi citit de Cristian Chirteș, de la ora 18.00.

Nemulţumiri vis a vis de modificarea Codului fiscal

Moţiunea de cenzură a fost depusă la Parlamentul României vineri, 17 noiembrie, și a fost semnată de către parlamentarii PNL, ai USR, ai PMP  și de o serie de parlamentari independenți și neafiliați.

„Un subiect pe care sunt nevoit să le aduc la cunoștință este ceea ce s-a întâmplat cu Ordonanța 82/ 2017 privind unele modificări aduse Codului fiscal. Ordonanță de Urgență pe care noi din PNL o considerăm neconstituțională și am și sesizat avocatul poporului legat de problematica acesteia. Ea ca subiect are mai multe prevederi, dar se referă în special la modificările legat de pensii și anume reducerea contribuției de la 5,1 la 3,65 din salariul brut. Această înseamnă că o pensie privată în viitor va scădea cu de la 20% până la 30%, iar de aceste modificări vor fi afectați 7 milioane de români care astăzi își vor pierde niște drepturi. Un drept câștigat și anume pensia este o proprietate a fiecărui individ, indiferent că se află la stat sau lucrează în mediul privat și este un atentat până la urmă la unui bun propriu”, a declarat Cristian Chirteș

Liderul PNL Mureş şi-a exprimat speranța că acest drept al persoanei va fi unul pe care actualul guvern PSD – ALDE îl va respecta. De asemenea, în respectiva ordonanță se prevede o amânare a creșterii punctului de pensie nu de la 1 ianuarie 2018, ci de la 1 iulie.

„Iată, guvernul cum face rost de un pic de bănuț, de 1,2 miliarde, bani pe  care efectiv astăzi și nici măcar la anul nu preconizează să-i încaseze. Iată că aceea creștere a pensiei minime care a fost promisă de PSD în programul lor de guvernare și campania electorală este din nou amănată pentru 1 iulie 2018 ”, a menționat Cristian Chirteș.

“PSD creează conflict între patronate și sindicate”

„Mult discutata prevedere și modificarea Codului fiscal care obligă până la urmă angajatorii să treacă contribuțiile de la ei la angajat este o bulversare a întregii societăți. Într-o lună trebuia modificate de peste 5 milioane de contracte și mai mult decât atât. Ceea ce se vrea este un conflict, PSD creează conflict între patronate și sindicate. Această ordonanță mai modifică și îndemnizația minimă pentru creșterea copiilor care ar trebui să fie minim 85% din valoarea salariul minim brut adică ar trebui să fie 1.232 de lei însă ordonanța schimbă modalitatea de calcul și ea se va referi la indicerle social de referință. Vedem câteva ascunzișuri aceste ordonanța abuzive dată de guvernul Tudose care ne-au determinat să depunem această moțiune care se numește moțiunea „PS Dragnea în campanie mumă, la putere ciumă”. Noi cu aceată moțiune ne referim la programul lor de guvernare, la prevedeile și promisiunile în campania electorală, ce au promis și efectiv ce au realizat”, a subliniat președintele PNL Mureș

Bugetele locale

Astăzi, în data de 20 noiembrie, în România încă nu este finalizat bugetul pentru anul 2018. PNL trage un semn de alarmă și asupra ceea ce se întâmplă și cu bugetele locale. „În această ordonanță vedem că bugetele locale sunt tăiate de guvern în medie cu 20%, sunt lovite în special localitățile cu un număr mare de angajați ”, a menționat Cristian Chirteș.

GÁLL Boglárka

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE