Regăsirea omului printre oamenii Bibliotecii Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 295 Vizualizări

Regăsirea omului printre oamenii Bibliotecii

Liceul Vocațional Pedagogic ,,Mihai Eminescu”din Târgu-Mureș a găzduit vineri, 10 noiembrie 2017, Cercul metodic al bibliotecarilor școlari din judetul Mureș, propunând o rechemare a omului pierdut în efemeritatea clipei, în lumea enigmatică a cărților.

Aleșii oameni ai bibliotecii au fost întâmpinați în port popular și serviți cu tradiționala pâine și sare de către gazde. Directorul unității de învățământ, profesorul Lobonț Dorin Cristian, a subliniat prin al său cuvânt de deschidere importanța parteneriatului educațional școală – bibliotecă în vederea atât a formării cât şi informării oamenilor care arată apetență pentru carte. Invitații au descoperit bogatul fond de carte al liceului, mărit considerabil de la an la an prin achiziționarea a noi volume, și mreaja acestuia.

Întâlnirea a continuat în amfiteatrul liceului cu o dezbatere deschisă pe tema ,,Omul istoric, omul literar și omul creștin”, susținută de elevii acestei instituții de prestigiu, coordonați de doamna Brudan-Selcudean Anica, care ocupă funcția de bibliotecar, alături de domnul profesor Ciula Claudiu Ciprian. Dezbaterea a pus în valoare cititorul ce oferă cuvântului valoare și sens prin trăirea înfrigurată a revendicării sale.

Evenimentul s-a încheiat, păstrând nota tradițională, printr-un scurt moment artistic sustinut de două eleve ale liceului, care au dat glas cantecelor de muzica populara, încingând o horă alături de invitați.

Maria BEATRICE

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE