Home / Religie / Ucenicul lui Arsenie Boca, în mijlocul credincioșilor mureșeni

Ucenicul lui Arsenie Boca, în mijlocul credincioșilor mureșeni

Distribuie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, şi la invitaţia părintelui paroh Silviu Negruţiu, Preasfințitul Părinte Dr. Daniil Stoenescu, unul dintre cei mai apropiați ucenici ai Părintelui Arsenie Boca, a susținut duminică, 19 noiembrie, la Catedrala Mare din Târgu-Mureș,  conferință duhovnicească cu tema „Pe meridianele crdinței-cu Părintele Arsenie Boca”. Părintele Daniil Stoenescu s-a născut în 1957,  în Țara Hațegului. A absolvit Facultatea de Teologie la Sibiu,  a obținut titlul de doctor în teologie la Institutul Teologic Ortodox din București și la Universitatea din Tesalonic. A slujit la mănăstirile Hodoș-Bodrog, Prislop și Densuș – Hunedoara. L-a cunoscut pe părintele Arsenie Boca în toamna anului 1979, de Sfântul Dumitru Izvorâtorul de Mir. Din anul 2001, este Episcop al Episcopiei Daciei Felix – Episcopia Ortodoxă Română pentru românii din Banatul Sârbesc.

La finalul întâlnirii cu părintele Daniil Stoenescu cei prezenți au avut parte de un recital de colinde , protagoniști fiind tinerii din  “Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Mureș”, coordonați de profesoara Simona Elvira Florea. Întâlnirea de suflet a Preasfințitului Părinte Dr. Daniil Stoenescu a fost posibilă grație implicării preoților slujitori la Catedrala Mare, precum și Asociațiilor „Muguri de lumină” și „Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Mureș”, condusă de  părintele profesor Iuliu Florea, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Direcției pentru Cultură Mureș și al Protopopiatului Târgu Mureș.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Moment aniversar pentru Asociația Femeilor Creștine Ortodoxe din Reghin

Distribuie Asociația Femeilor Creștine Ortodoxe din municipiul Reghin a marcat împlinirea a 28 de ani  …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.