Un hectolitru de alcool netimbrat, confiscat de poliţiştii mureşeni Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 882 Vizualizări

Un hectolitru de alcool netimbrat, confiscat de poliţiştii mureşeni

Poliţişti din cadrul Poliției Municipiului Sighișoara și ai Postului de Poliție Bălăușeri au oprit în trafic zilele trecute, în data de 15 noiembrie, la ora 23.50, în localitatea Seleuș, un autoturism în care a fost identificată cantitatea de 1.000 de litri de lichid cu miros puternic de alcool, transportat în recipiente de plastic, fără a avea aplicate etichete de marcaj fiscale.

Au încercat să evite filtrul Poliţiei

În fapt, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Bălăuşeri au identificat în trafic, două autoturisme înmatriculate în judeţul Covasna, cărora le-au efectuat semnal regulamentar de oprire, moment în care conducătorii autoturismelor şi-au continuat deplasarea spre municipiul Sighişoara.

“Imediat, echipajele de poliţie au constituit un filtru la intrarea în localitate, care a fost evitat de cei doi conducători auto, prin deplasarea spre comuna Daneş, sat Seleuş, unde, profitând de distanța dintre autoturisme și de faptul că era o oră târzie, s-au ascuns în satul Seleuș, abandonând unul dintre acestea”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Alcoolul – confiscat, autoturismul – pus sub sechestru

Ulterior cele două persoane şi-au continuat deplasarea cu un singur autoturism, care a fost oprit în trafic de un echipaj de Poliţie.

“În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit identitatea celor doi ocupanţi, respectiv faptul că ambii sunt din judeţul Covasna, iar pasagerul din autoturismul oprit era conducătorul auto al autoturismului abandonat în Seleuş. După efectuarea controlului celor două autoturisme, în interiorul celui abandonat au fost identificaţi 1.000 de litri de lichid incolor, ambalat în flacoane de plastic de câte 2 litri, neetichetate, prevăzute cu dopuri albe autofiletante, depozitate atât în portbagajul cât și în interiorul autoturismului. În vederea continuării cercetărilor, lichidul cu miros puternic de alcool a fost sigilat şi ridicat în vederea confiscării, iar autoturismul a fost pus sub sechestru asigurator”, se mai menţionează în comunicat.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii specializaţi în combaterea evaziunii fiscale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 40 litri alcool etilic.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE