Home / Comunicate / Compania „Tompa Miklós” vă face cunoștință cu celebra „Hedda Gabler”
Imagine din spectacol (Foto: Rab Zoltán)

Compania „Tompa Miklós” vă face cunoștință cu celebra „Hedda Gabler”

Distribuie

La începutul lunii decembrie, Teatrul Național Târgu-Mureș își așteaptă publicul cu o nouă premieră: piesa „Hedda Gabler” de Henrik Ibsen va fi prezentată de Compania „Tompa Miklós” în regia lui Attila Keresztes, se anunță în cadrul unui comunicat emis de către Biroul de P.R. al Compania „Tompa Miklós”.

Conștientă de frumusețea și de situația sa privilegiată, Hedda Gabler, fiica unui ofițer înstărit se căsătorește cu istoricul cultural Jörgen Tesman. Însă soțul cercetător, dedicat întru totul activității științifice, și condițiile ei de viață o plictisesc, chiar o irită. În plictiseala ei, și cu idealismul nepăsător al celor din înalta societate, aceasta evaluează și orânduiește fără probleme stilurile vieții umane, exercitându-și puterea asupra celor slabi din mediul său. De exemplu, îl domină pe marginalizatul, recidivatul alcoolic, dar talentatul scriitor Lövborg, cu care anterior avusese o relație chiar apropiată; și o înrobește pe „salvatoarea” acestuia care și-a abandonat familia, doamna Elvsted, cea cu intelect modest, dar cu inima curată.

Idealismul egoist al Heddei face ca până și moartea să fie ca un angajament moral, care nu doar că îi amenință pe cei din jur, ci chiar solicită vieți omenești. Inclusiv a ei însăși.

Montarea, care are la bază traducerea în limba maghiară semnată de László Kúnos, îi are în distribuție pe actorii: László-Zsolt Bartha, Andrea Varga, Ilka Kilyén, Noémi Kádár, József Bíró, Gellért Kádár L. și Annamária Biluska.

Decorul este realizată Zsuzsi Szőke, costumele sunt concepute de Bianca Imelda Jeremias, compozitor este Csaba Boros, iar regia este semnată de Attila Keresztes.

Primele reprezentații vor avea loc vineri, 1 decembrie și sâmbătă, 2 decembrie 2017, de la orele 19:00, pe scena Sălii Mari, în regim studio.

Spectacolul este recomandat persoanelor peste 16 ani și este supratitrat în limba română.

Informații utile se pot obține pe paginile: www.nemzetiszinhaz.ro și www.facebook.com/companiatompamiklos.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dezbatere și lansare de carte: 𝑹𝒆𝒈𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆𝒂. 𝑪𝒂̆𝒕𝒓𝒆 𝒖𝒏 𝒎𝒐𝒅𝒆𝒍 𝒅𝒆 𝒃𝒖𝒏𝒂̆ 𝒈𝒖𝒗𝒆𝒓𝒏𝒂𝒏𝒕̦𝒂̆ 𝒂 𝑹𝒐𝒎𝒂̂𝒏𝒊𝒆𝒊

Distribuie Cartea „𝑹𝒆𝒈𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆𝒂. 𝑪𝒂̆𝒕𝒓𝒆 𝒖𝒏 𝒎𝒐𝒅𝒆𝒍 𝒅𝒆 𝒃𝒖𝒏𝒂̆ 𝒈𝒖𝒗𝒆𝒓𝒏𝒂𝒏𝒕̦𝒂̆ 𝒂 𝑹𝒐𝒎𝒂̂𝒏𝒊𝒆𝒊” va fi lansată în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.