Elevi de la  „Friedrich Schiller” pe prima pagină a ziarelor din Germania Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 678 Vizualizări

Elevi de la  „Friedrich Schiller” pe prima pagină a ziarelor din Germania

Spectacolul „La Piccola Banda”, interpretat de un grup de elevi de la Gimnaziul „Friedrich Schiller” a ținut trei zile la rând prima pagină a ziarelor din Hanau și Langenselbold (Germania). cele două localități unde au avut reprezentații. Spectacolul pregătit în limba germană a fost acompaniat de corul și orchestra Liceului Vocațional de Artă din Târgu -Mureș, conduse de dirijorul Filarmonicii din Târgu – Mureș, Remus Grama și de profesoara de cor, Szasz Emese.

Premieră de real succes

Apariția pe scenele din Germania a elevilor școlii mureșene a fost o parte a unui proiect internațional de real succes, inițiat de Natasha Cetănaș de la Clubul Rotary din Târgu – Mureș, care a finanțat această deplasare și a domnului Michael Schnadt de la „Haus der Musik” din Steinheim, și a reprezentat o valoroasă oportunitate pentru elevii școlii care învață în limba germană. În plus, ei avut posibilitatea de a vizita Germania și de putea intra în contact cu copiii care vorbesc limba germană, ca limbă maternă.

În ce privește piesa de real succes, premiera acesteia a avut loc cu un an în urmă la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu – Mureș. Elevii au fost pregătiți de profesoarele de limba germană Hoffmann Tilda și Claudia Grosu, responsabil de partea artistică fiind regizorul Rareș Budileanu de la Teatrul Național din Târgu – Mureș.

Gazdele impresionate de elevii mureșeni

Pentru elevii de la Schiller și de la Liceul de Artă, zilele petrecute în Germania au fost o binemeritată recreere. ”Cazarea a fost de vis, într-o tabără școlară cu foarte mult spațiu verde, în localitatea Ober-Seemen, care i-a făcut pe elevii noștri să nu simtă oboseala zilelor pe care și le-au petrecut la repetiții. Primul spectacol a avut loc la Kulturhalle din Hanau, într-o sală elegantă care a fost plină de spectatori. Seara a fost deschisă de elevii de la Haus der Musik care, conduși de domnul Michael Schnadt au interpretat la pian scurte piese muzicale, stabilind un record de 24 de micuți pianiști care au performat timp de zece minute. Apoi elevii germani au prezentat un concert de acordeon și fluier. Seara a fost încheiată de elevii noștri: șoareci cântăreți, canapele vorbitoare, statui și fantome, îngerași zglobii, un palat bătrân și uituc și o bandă de hoți i-au făcut pe spectatori să îi aplaude la scenă deschisă”, a relatat profesoara Mariana Stana, care i-a însoțit pe copii. În plus, au avut ocazia de a vizita Aeroportul din Frankfurt, unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, precum și Castelul din Hanau, unde au fost întâmpinați de primarul localității. Peste tot pe unde au umblat, gazdele au fost impresionate de corectitudinea cu care vorbesc elevii mureșeni limba germană.

Prof. Mariana Stana

Edith VEREȘ

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE