Baschetbalistele mureșene revin pe teren propriu Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 127 Vizualizări

Baschetbalistele mureșene revin pe teren propriu

După o lună în care au disputat doar un meci în Liga Națională de Baschet Feminin, pe terenul campioanei Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, formația UPM BC Sirius Târgu-Mureș revine pe teren propriu cu partida din etapa a VII-a. Mureșencele vor întâlni în acest joc, vineri, 24 noiembrie, de la ora 18.30, în Sala Sporturilor, formația Universitatea Cluj. Cele două echipe sunt vecine de clasament, pe locurile 6 și 7, cu câte o singură victorie, dar clujencele mai au o restanță de disputat. Lotul BC Sirius a întâmpinat imediat după începerea ediției probleme în alcătuirea lotului, mai multe jucătoare fiind accidentate, dar se speră ca pentru acest joc unele dintre acestea să poată fi recuperate.

Surpriză reușită de BC Sirius în ediția trecută

Clujencele au revenit în forță în elita baschetului feminin în ediția trecută, disputând finala campionatului cu echipa din Sfântu Gheorghe, încheiată 3-1în favoarea covăsnencelor. Considerată outsider, echipa mureșeană, aflată în premieră în Liga Națională, a reușit totuși o adevărată surpriză în partida din returul sezonului regulat, când au administrat clujencelor a doua înfrângere a ediției. A fost un joc deosebit de spectaculos, care a necesitat două reprize de prelungiri, cu 13 schimbări de lider. Clujencele au dominat pe parcursul partidei jocul, dar au fost la un pas de a ceda în timpul regulamentar, gazdele având 7 puncte avantaj în partea a doua a ultimului sfert. Clujencele au dominat prima repriză a prelungirilor, dar mureșencele au revenit spectaculos și au fost net superioare în ultima repriză suplimentară. Atunci Sirius a avut o Cherise Daniel în mare vervă, aceasta reușind să înscrie 37 de puncte. Din acel lot, la mureșence doar Angel Robinson a rămas dintre jucătoarele străine, reușind și ea să înscrie în acel joc 31 de puncte. Dintre autohtone au rămas majoritatea jucătoarelor, doar că Antonia Radu este accidentată.

Cele două formații și-au împărțit victoriile în jocurile de pregătire, dar acestea sunt jocuri irelevante, cu loturi parțiale sau abia reunite. Ultima confruntare a avut loc tot la Târgu-Mureș, când mureșencele au cedat cu 50-72 în fața clujencelor, în finala celei de-a X-a ediții a Cupei Sirius.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE