Ministrul Agriculturii, ironizat de senatorul PNL de Mureş Cristian Chirteş. “Trebuie să îi înțeleagă și pe oameni, chiar dacă este obișnuit mai mult cu oile…” Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 200 Vizualizări

Ministrul Agriculturii, ironizat de senatorul PNL de Mureş Cristian Chirteş. “Trebuie să îi înțeleagă și pe oameni, chiar dacă este obișnuit mai mult cu oile…”

Senatorul Cristian Chirteş, preşedintele PNL Mureş, a transmis marţi, 21 noiembrie, un comunicat de presă în care îşi exprimă nemulţumirea vis a vis de gestionarea de către ministrul Agriculturii, Petre Daea, a crizei de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, care se confruntă cu proteste ale angajaţilor de mai multe zile.

„Ministrul Daea trebuie să îi înțeleagă și pe oameni, chiar dacă este obișnuit mai mult cu oile. Un exemplu de comunicare obscură și de nepăsare a ministrului Agriculturii este cel cu angajații uneia dintre cele mai performante instituții românești. Salariații APIA protestează pentru că din ianuarie le vor scădea salariile cu 30%, conform extimărilor corelate cu prevederile Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Oamenii nu vor majorări salariale, ci menținerea veniturilor nete actuale, prin alinierea salariilor din centrele județene cu cele de la nivel central”, a afirmat senatorul Cristian Chirteș.

“Fac un apel la decență instituțională”

Potrivit acestuia, angajații APIA protestează însă a periclita activitatea instituţiei din teritoriu.

„Daea i-a chemat însă vineri pe șefii agențiilor teritoriale la o ședință “de evaluare”, în care se amenință că vor cădea capete. Totul este posibil, mai ales după ce ministrul a cerut liste nominale cu toți angajații APIA care au protestat zilele trecute. Tipic pentru anii ‘50! Fac un apel la decență instituțională din partea ministrului Daea și îi solicit să infirme în mod oficial zvonurile conform cărora s-ar fi pronunțat pentru desființarea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură”, a transmis Cristian Chirteș.

Aprecieri pozitive la adresa APIA

APIA este o insituție care funcționează cu succes, a mai adăugat liderul PNL Mureş.

„APIA este una dintre cele mai performante instituții românești. În 2017 s-a înregistrat cel mai ridicat nivel al plăţilor efectuate într-un an către fermieri, procesatori, antreprenori şi autorităţi publice locale, cu un total de 1,73 miliarde de euro plătiţi doar în prima jumătate a anului. Datorită muncii inclusiv a angajaților APIA, România se află pe locul trei în Uniunea Europeană la sume efectiv absorbite pe Pilonul II prin PNDR”, a precizat senatorul Cristian Chirteş.

GÁLL Boglárka

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE