Noutăți despre reparația capitală a Podului Mureș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 684 Vizualizări

Noutăți despre reparația capitală a Podului Mureș

 

Reabilitarea Podului Mureș care face legătura între cartierul Unirii și centrul Municipiului Tîrgu Mureș este una din prioritățile recente ale administrației publice locale. Proiectul a fost depus pentru finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și a fost aprobat.

„Sunt bucuros pentru că astăzi Primăria Tîrgu Mureș și Guvernul României au semnat contractul de finanțare a reparației capitale a “Podului Mureș”, în valoare de peste 5 milioane de euro. (…) Următorul pas este organizarea licitației pentru atribuirea lucrării de reparație capitala la unul dintre obiectivele majore din oraș – un simbol al comunității noastre și anume podul care leagă Cartierul Unirii de centrul orașului”, a postat viceprimarul Sergiu Papuc vestea.

Sunt bucuros pentru că astăzi Primăria Tîrgu Mureș și Guvernul României au semnat contractul de finanțare a reparației capitale a “Podului Mureș”, în valoare de peste 5 milioane de euro.

Sergiu Papuc, viceprimar Tîrgu Mureș

 

 

 

 

Consilierii locali târgumureșeni au aprobat în noiemrbrie 2016 indicatorii tehnico-economici pentru “Reparația capitală pod peste râul Mureș cu pasaj superior peste linia CF Deda-Tîrgu Mureș – str. Călărașilor”.

 

Față de varianta din mapele aleșilor locali, proiectul de hotărâre a fost amendat în plen, la ședința din 24 noiembrie a Consiliului Local Tîrgu Mureș. Astfel, Mozes Levente a propus realizarea și a pistelor de biciclete de-a lungul podului, care să fie trasate prin marcaj. Radu Bălaș a solicitat ca podul să fie iluminat arhitectural, iar în caietul de sarcini să fie cuprinsă și cerința ca parapeții să fie vopsiți multicolor, pentru ca podul să dobândească și o valoare arhitectural-artistică și turistică. Cu aceste amendamente, proiectul a trecut în unanimitate. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat anul trecut, investiția urmează să fie realizată în termen de 24 de luni de la contractarea executantului lucrării.

Podul de peste râul Mureș, construit în anul 1982, nu a trecut niciodată printr-o reparație capitală. (L. V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE