Home / Cultură / Cine este Alexandra Togănel, singura târgumureșeancă de pe podiumul Festivalului Internațional ”Petre Săbădeanu”

Cine este Alexandra Togănel, singura târgumureșeancă de pe podiumul Festivalului Internațional ”Petre Săbădeanu”

Distribuie

Alexandra Togănel a fost singura târgumureșeancă de pe podiumul Festivalului Internațional ”Petre Săbădeanu”, desfășurat recent în Palatul Culturii din Târgu-Mureș, la inițiativa Fundației Culturale ”Șopterean”, condusă de cunoscutul artist popular Nelu Șopterean. În opinia juriului, aceasta a impresionat atât prin calitățile vocale, cât și mai ales prin autenticitate și ținută scenică.

Secretul succesului 

Tânăra, absolventă a Universității Dimitrie Cantemir din Târgu-Mureș, secția Economia Comerțului, Turism și Servicii, studiază în prezent canto popular la Școala Populară de Arte, și consideră că succesul este posibil doar prin multă muncă și perseverență. ”Consider că participarea la festivaluri-concurs te călește ca și artist. Participarea la un astfel de festival este mult mai importantă decât obținerea unui premiu. E un exercițiu cu tine și cu emoțiile care, credeți- mă, nu sunt puține când pășești pe scenă”, a recunoscut tânăra.

Aceasta a reușit să transforme emoțiile inerente în senzații constructive când a pășit pe scena Palatului Culturii.  ”Sunt bucuroasă și pentru că am purtat un costum vechi primit chiar de la bunica mea, compus din piese vechi lucrate de mână și țesute la război chiar de bunica mea”, a completat Alexandra Togănel. În concurs, tânăra a interpretat doina Duce-m-oi și n-oi vini”, din repertoriul Dorinei Grad, și cântecul de joc ”La tufa de rozmarin”, din repertoriul Liviei Sorlea. Alexandra crede că menirea ei este să ajungă la sufletele oamenilor și își ia viitoarea carieră de artist în serios. ”Îmi doresc să particip la cât mai multe festivaluri-concurs în special ca să duc tradiția mai departe, și să fac cunoscute obiceiurile și portul popular din Zona de Câmpie a Mureșului, zona care o reprezint cu mândrie pretutindeni”, a încheiat premianta Festivalului ”Petre Săbădeanu”.

Edith VEREȘ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.