Home / Cultură / Expoziţie despre Primul Război Mondial, la Palatul Culturii

Expoziţie despre Primul Război Mondial, la Palatul Culturii

Expoziția itinerantă de fotografii stereo din timpul Primului Război Mondial, realizată de Muzeul Național din Ungaria va fi expusă începând de la sfârșitul lunii noiembrie la Muzeul Județean Mureș, Palatul Culturii.

„Tehnica fotografierii stereo presupune două fotografii realizate din diferite unghiuri despre același obiect sau persoană, care se transformă în creierul uman în imagine tridimensională. În epocă, aceste fotografii se vedeau doar cu ajutorul unui aparat special, numit stereoscop. În cadrul expoziției, aceste imagini sunt suprapuse cu ajutorul tehnicii anaglyph, putând fi vizionate în 3d cu ochelari speciali. Fotografiile expuse provin pe de o parte de la agențiile de știri din Europa de Vest și prezintă cele două alianțe militare – Antanta și Puterile Centrale, pe de altă parte din colecții private, prezentând în primul rând viața din spatele fronturilor”, a precizat Sárándi Tamás, muzeograf – istoric. Vernisajul expoziției va avea loc în data de 27 noiembrie, de la ora 16.00, la Sala de expoziții de la etajul II al Palatului Culturii.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Delegație din Mureș, la Forumul Asociațiilor de Diabet

Asociațiile ASCOTID Mureș, Sports & Diabetes și Type 1 Dreamers au organizat, în perioada 4-6 …