Share

Home / Administratie / Parteneriat pentru siguranţa cetăţeanului

Parteneriat pentru siguranţa cetăţeanului

Consiliul Judeţean Mureş şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş vor derula un program de interes public judeţean intitulat „Siguranţa cetăţeanului – parteneriat în slujba comunităţii”. Decizia a fost luată joi, 23 noiembrie, cu ocazia unei şedinţe de lucru a Consiliului Judeţean Mureş.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, bugetul total al programului este de 358.500 lei, din care contribuţia Inspectoratului de Poliție Județean Mureș este de 158.500 lei, iar a Consiliului Județean Mureş este de 200.000 lei.

„Din bugetul de venituri și cheltuieli al anului 2017 se va aloca pentru acest program suma de 18.000 lei, urmând ca diferența de 182.000 lei să fie alocată în anul 2018. Aceste sume vor fi utilizate pentru achiziționarea unor materiale și echipamente, respectiv cursuri de instruire, în regim propriu în vederea utilizării acestora, necesare desfășurării programului. Menţionăm că acest program va demara începând cu luna noiembrie 2017 şi se va finaliza în luna iunie 2018”, a precizat Péter Ferenc.

Conform reprezentanţilor celor două instituţii, scopul programului este „eficientizarea sistemului de ordine şi siguranţă publică, printr-o abordare proactivă, orientată către nevoile cetăţenilor şi ale comunităţii”, iar principalele obiective urmărite sunt „eficientizarea activităţilor de cercetare criminalistică în scopul documentării şi probării activităţii infracţionale”, respectiv „îmbunătăţirea capacității de prelucrare a mijloacelor materiale de probă, pentru a asigura administrarea probatoriului adecvat, în funcție de situație.”

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

UMFST Live: Cosmetologia – o știință la granița dintre farmacie și frumusețe

Șefa Disciplinei Tehnologie Farmaceutică și Cosmetologie din cadrul Facultății de Farmacie a Universității de Medicină, …

Share
Share