BC Sirius câștigă două sferturi, dar finalul… Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 138 Vizualizări

BC Sirius câștigă două sferturi, dar finalul…

În etapa a VII-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin formația UPM BC Sirius Târgu-Mureș a pierdut pe teren propriu întâlnirea cu Universitatea Cluj, scor 64-67 (16-20, 18-13, 18-15, 12-19). La fel ca și în partida precedentă de pe teren propriu, cu Olimpia Brșaov, mureșencele au avut o evoluție bună pe parcursul jocului, dar au cedat în ultimul sfert. Au dominat primul sfert până spre final, conducând cu 5-0, au fost egalate, au avut apoi 11-5 și 13-7. Înainte de intrarea în ultimul minut principala marcatoare a clujencelor, Vorpahl a egalat la 16 și tot ea a dus scorul la 16-20, oaspetele trecând pentru prima dată la conducere. A fost un sfert în care mureșencele au fost și lipsite de șansă, deseori mingea refuzând parcă să intre în coș, în timp ce clujencelor le-a intrat aproape totul. Primul act s-a încheiat cu o fază controversată. Când mai erau două secunde, Angel Robinson a fost faultată de Bachvarova, a aruncat de la distanță la coș, mingea a intrat pe sirenă, dar arbitri au acordat aruncare de la margine din care nu se mai putea obține nimic. Justificarea a fost că faultul s-a comis „jos”, nu pe aruncare. Oaspetele au început mai bine sfertul secund și s-au desprins la 9 puncte în primele trei minute, dar Sirius a revenit și a intrat la pauza mare cu avantaj minim (34-33). Partea a doua putea oferi orice, clujencele nu mai păreau favoritele dinaintea partidei.

Ratarea desprinderii a dus la eșec

Prima jumătate a sfertului trei a fost din nou foarte echilibrată, cu schimbări la conducere. În a doua jumătate mureșencele s-au distanțat la 46-39, apoi la 50-42. Un moment important a fost în penultimul minut dinaintea ultimei pauze, când Alyssa Lawrence a pierdut ușor în atac mingea la scorul de 52-44 și în loc de 10 puncte avantaj, oaspetele au redus diferența la doar 4. În debutul ultimului act clujencele au reușit egalarea și au preluat apoi conducerea. Echipa antrenorului Ionel Brustur a mai ținut pasul până spre final, avantajul alternând din nou. La 90 de secunde rămase din joc „Universitatea” s-a desprins la 6 puncte și o răsturnare părea deja fantezistă. Totuși, nu a fost departe, deoarece Robinson a reușit 3 puncte cu un coș la care a fost și faultată, transformând și aruncarea suplimetară. A mai rămas mai bine de un minut în care Sirius putea reface diferența de doar 3 puncte, dar imprecizia aruncărilor a continuat și tabela a rămas neschimbată. BC Sirius rămâne cu o singură victorie și în etapa viitoare va evolua la Timișoara, cu SCM, o altă echipă cu o singură victorie.

Pentru formațai mureșeană Robinson a înscris 21 de puncte, Lawrence 15, Zorica Mitov 12 (2×3), Andreea Beldian 8 (2), Alina Pop 6 (2), Sherise Williams 2. A mai jucat Gál Emese.

De la Universitatea Vorpahl a reușit 27 de puncte (4×3), Kalusic 13 (1), Taylor și Bachvarova câte 9.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE