Home / Administratie / Bursele pentru elevi, aprobate de consilierii reghineni

Bursele pentru elevi, aprobate de consilierii reghineni

Distribuie

Consilierii reghineni,  întruniți joi, 23 noiembrie, în ședință ordinară, au avut pe ordinea de zi 26 de proiecte de hotărâre, asistați îndeaproape de cei 25 de elevi reghineni, participanți în cadrul proiectului „Joc de strategie: Politica Locală” inițiat de Fundația Friedrich Ebert.

În startul ședinței, consilierii au aprobat contul de execuţie al bugetului de venituri şi cheltuieli al Municipiului Reghin pentru trimestrul  III  al anului 2017. Față de prevederile bugetare ale trimestrului III 2017, respectiv  60.712.000 lei, veniturile încasate au fost în sumă de 57.926.328 lei, iar la cheltuieli, procentul realizat este de 85,26 %, respectiv 51.794.170 lei din totalul de 60.744.000 lei. „Veniturile totale s-au realizat în procent de 95,41 %, ceea ce este foarte bine din punctul meu de vedere, un procent destul de mare care participă la aceste venituri. În ce privește cheltuielile, ele s-au realizat în procent de 85,26 %. Ca urmare, rezultatul la finalul trimestrului III se prezintă ca un excedent în valoare de 279.211 lei, venituri mai mari decât cheltuieli. Este un lucru pozitiv, în sensul că s-au respectat prevederile prevăzute prin buget”, a precizat Gavril Danciu, consilier PSD.

24 de burse de performanță

Un proiect direct legat de elevii reghineni a fost cel privind  valoarea și numărul burselor  acordate elevilor din învățământul preuniversitar din Municipiul Reghin, în anul școlar 2017-2018.  Consilierii au aprobat un număr de 24 de burse de preformanță (cu o valoare de 100 de lei/lună), 814 burse de merit (75 lei/lună), 56 burse de studiu (50 lei/lună), 156 burse sociale (40 de lei/lună) și 4 premii echivalente cu valoare unei burse de performanță. De asemenea, consilierii reghineni au mai aprobat bugetului rectificat de venituri și cheltuieli al SC RAGCL SA Reghin pe anul 2017, respectiv  8.596.500 lei venituri totale și 8.543.240 lei cheltuieli totale, precum și rectificarea bugetului local al UAT Reghin pe anul 2017, valoarea acestuia fiind suplimentată cu suma de 5.000 lei

Problema închirierii garajelor

Problema închirierii garajelor a făcut obiectului proiectului supus spre aprobare privind prelungirirea termenului de de închiriere a terenurilor aparţinând domeniului public al Municipiului Reghin, pe care se află construcţii cu caracter provizoriu: garaje și chioşcuri comerciale și/sau de prestări servici. Potrivit proiectului,  perioada contractului de închiriere  este de 5 ani, respectiv 1 ianuarie 2018 – 31 decembrie 2022. „Să fim atenți la termenul de construcții cu caracter provizoriu. În ce privește garajele, cam 90 % din ele sunt cu fundație, sunt construcții permanente. Mă bucur de prezența acestor tineri la ședință, poate peste câțiva ani vor avea o mașină, și vor dori și ei in loc pentru garaj, dar nu vor avea de unde pentru că unii cetățeni își țin varza în garaje, sau le dau în chirie, ei neavând mașini. Atunci, cum putem să prelungim un contract de închiriere a unui garaj unui cetățean care nu are un autovehicul ?”, a precizat Ionuț Cengher, consilier PNL.

„Despre modul în care sunt ocupate aceste garaje, vom avea discuții cu toți consilierii și vom stabili principiile de utilizare a lor. Nu este mai puțin adevărat că avem o problemă cu locurile de parcare în cartiere. Vom face împreună cu consilierii, cu președinții asociațiilor de locatari o strategie pe termen mediu și lung să rezolvăm și această problemă”, a menționat Maria Precup.

3.000 de lei pentru ”Cupa 1 Decembrie”

Tot la capitoul alocări de fonduri, consilierii au aprobat acordarea din bugetul local a sumei de 4.000 de lei în vederea deplasării unui grup de șase elevi și un profesor din cadrul  Liceului Tehnologic „Lucian Blaga” la Târgul Firmelor de Exercițiu din Gyor, Ungaria, în perioada 13-15 decembrie 2017, precum și 3.000 de lei în vederea organizării și desfășurării evenimentului sportiv ”Cupa 1 Decembrie” ediția a X-a, de către Asociația ”Sportul pentru Sănătate Mureșan” în data de 8 decembrie. Evenimentul va fi găzduit de Sala de sport a Centrului de Educație Incluzivă Apalina și Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Florea Bogdan și va reuni la start 12 echipe de volei din Lesko (Polonia), Levoca (Slovacia), Arad, Abrud, Deva, Sibiu, Gherla, Sighetul Marmației, Iași, Sărmașu, Brașov, Iernut, Spermezeu și Reghin.

Pregătirea sezonului rece

În ce privește pregătirea sezonului rece, consilierii au aprobat Planul de deszăpezire pentru iarna 2017-2018, derulat pe perioada 15 noiembrie 2017 – 31 martie 2018.  Pentru rețeaua de drumuri și străzi administrate de Consiliul Local al Municipiului Reghin, în lungime de de 94 de kilometri,  au fost procurate pentru combaterea poleiului și a gheții  300 de tone de sare (clorură de sodiu) și 1800 de tone de nisip. „Activitatea de dezăpezire la nivelul Municipiului Reghin este coordonată  de un comandament stabilit la nivelul municipiului. Ce este foarte important, această activitate este asigurată prin mijloace proprii. Acest fapt  ne scutește de cheltuieli foarte mari, în contextul în care firmele specializate pe astfel de activități percep sume foarte mari”, a menționat consilierul Gavril Danciu.

În cadrul ședinței, consilierii au aprobat numirea unui reprezentant al Consiliul Local Reghin în consiliile de administrație de la Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” și Spitalul Municipal ”Dr. Eugen Nicoară”, rămase libere ca urmare a încetării mandatului de consilier a lui Horvath Daniel. Locul acestuia în cadrul C.A. la „Alexandru Ceușianu” a fost luat de consilierul Demeter Maria, respectiv de consilierul Kelemen Szabolcs în Consiliul de Administrație al Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” Reghin.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.