Home / Agricultura / Ovidiu Săvâşcă, directorul executiv APIA Mureş: “Din 4 decembrie începem acordarea plăţilor finale spre fermieri!”

Ovidiu Săvâşcă, directorul executiv APIA Mureş: “Din 4 decembrie începem acordarea plăţilor finale spre fermieri!”

Distribuie

În cadrul unui simpozion la care am participat astăzi, fermierii din judeţul Mureş au primit cea mai bună veste din ultimele zile, direct de la Ovidiu Săvâşcă, directorul APIA: “Astăzi am încheiat plata în avans pentru fermierii care au depus cerere unică la APIA Mureş, suntem la un procent de 90% cu plăţile şi din data de 4 decembrie vrem să începem acordarea plăţilor finale. Vineri am fost la o şedinţă a directorilor APIA la Bucureşti, în care conducerea APIA central ne-a confirmat şi asigurat de faptul că de luni vom putea începe plăţile regulare, integrale, acestea însemnând: sprijinul cuplat la bovine pentru cei care aveţi şi sector zootehnic şi schema de plată SAPS, plata redistributivă, plata pentru înverzire care nu a fost alocată deloc la plata în avans, plata pentru tineri fermieri şi mai puţin sprijinul cu plată în sectorul vegetal pentru că acolo sunt anumite documente şi condiţionalităţi pentru care e necesară o dovadă din partea dumneavoastră până în martie 2018. Aşadar, după 4 decembrie începem plata finală pentru cererile campaniei 2017. Vreau să vă asigur, făcând abstracţie de anumite evenimente care au loc pe plan intern între Agenţia de plăţi şi Ministerul Agriculturii, că tot ceea ce înseamnă plată către fermieri, gestionare de dosare şi autorizare la plată, nu va împiedica în nici un fel această activitate. Aşa cum am procedat de 11 ani încoace, indiferent de problemele interne pe care le-am avut şi pe care le avem, plata dumneavoastră nu va avea de suferit în nici un fel!”, a conchis Ovidiu Săvâşcă, liniştindu-i pe participanţii simpozionului.

Denisa MORAR

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.