Artiști populari și porturi tradiționale de 1 Decembrie Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 446 Vizualizări

Artiști populari și porturi tradiționale de 1 Decembrie

Consiliul Județean Mureș în colaborare cu Asociația Culturală Grai Ardelean și cu sprijinul Teatrului Național din Târgu-Mureș invită toți mureșeni să ia parte vineri, 1 decembrie, începând cu ora 13.00, la Parada Portului Popular ce va avea loc în Piața Trandafirilor din Târgu-Mureș.

Cele mai frumoase porturi populare

Parada este organizată în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naționale și va începe imediat după defilarea Gărzii de Onoare. „Prin centrul municipiului vor prezenta cele mai frumoase porturi populare grupuri reprezentative din orașele și comunele județului Mureș. Moderatorul evenimentului va fi Nicu Mihoc, actor și director artistic al Companiei „Liviu Rebreanu” a Teatrului Național din Târgu-Mureș, iar actrița Cristina Holtzli va susține un moment artistic”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Consiliului Judeţean Mureş.

Concert de cântece patriotice

La finalul paradei, începând cu ora 13.30, pe scena amplasată în Piața Teatrului va avea loc un concert extraordinar de cântece patriotice și cântece de joc intitulat ”Medalioane folclorice pentru zonele reprezentative ale României”, susținut de cunoscuți artiști mureșeni alături de invitați din patru zone istorice ale țării.

Evenimentul va fi prezentat de solistul Ciprian Istrate și va fi deschis de 100 de copii coordonați de solista Iulia Maier și Grupul Vocal ”Cununa Cântecului”.

Artiștii mureșeni care vor urca pe scenă sunt: Dorina Oprea, Leontina Pop, Maria Sântean Faghiura, Dorina Grad alături de Ansamblul Profesionist ”Mureșul” din Târgu-Mureș, Ciprian și Mihaela Istrate alături de Grupul Instrumental ”Ceterașii de pe Câmpie”, Livia Sorlea, Maria Butilă, Livia Harpa, Ovidiu Furnea, Ina Todoran, Costel Popa, Monica Pîrlea, Narcisa și Teodor Țogoran, Ioan Cristian Țăran și Marian Suciu.

Alături de artiștii mureșeni vor susține momente deosebite invitați din patru zone istorice ale țării care vor fi acompaniați de dansatorii Ansamblului Profesionist ”Mureșul”. Astfel, ne vor fi alături cu ocazia Zilei Naționale: Pamfil Roată din Bucovina, Gheorghe Gheorghe din Oltenia, Ioana Dîrstar din Muntenia și Maria și Gabriel Arba din Maramureș.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE