Home / Consiliul Judetean Mures / Atmosfera anilor 1917-1918 recreată de 1 Decembrie la Palatul Culturii

Atmosfera anilor 1917-1918 recreată de 1 Decembrie la Palatul Culturii

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României – 1 Decembrie 2017 – Consiliul Județean Mureș, alături de Biblioteca Județeană Mureș, Muzeul Județean Mureș și Arhivele Naționale Mureș vă invită – începând cu orele 9.00 – în holul Palatului Culturii, unde va fi organizată o expoziție dedicată Marii Uniri.

Pentru realizarea expoziției, Biblioteca Județeană Mureș va scoate la lumină o parte din colecția de ziare, mai exact numerele publicate la 1 decembrie 1917. Ne propunem, în acest fel, să readucem în atenție atmosfera, gândurile și trăirile de acum 100 de ani. Dintre titlurile expuse amintim: ziarul Unirea din Blaj, Az Ujság din Budapesta, ziarul Berliner Tageblatt din Berlin, ziarul Szekely Napló din Tîrgu Mureș.

Muzeul Județean a pregătit pentru această expoziție 12 postere de mari dimensiuni, care se constituie într-o sinteză a anului 1918 în istoria românilor. Sunt surprinse acele momente de maximă importanță din istoria noastră națională care au creat contextul benefic Marii Uniri.

Nu în ultimul rând, Arhivele Naționale Mureș își aduc contribuția definitorie la completarea tabloului zilei prin expunerea unor facsimile după documente din anii 1916-1923 referitoare la evenimentele premergătoare Unirii, la tratatele de pace încheiate, proclamații și mărturii ale vremii.

Vă așteptăm, așadar, la Palatul Culturii pentru a sărbători împreună Ziua Națională a României!

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Table interactive într-un liceu mureșean

Conducerea Liceului Silvic Gurghiu a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, demararea proiectului “Achiziție …