„Tineri pentru tineri”, la Sovata Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 153 Vizualizări

„Tineri pentru tineri”, la Sovata

11 de voluntari ai Centrului de Consiliere şi Orientare Vocaţională, studenţi ai Facultăţii de Psihologie si Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii Dimitrie Cantemir Târgu-Mureş, participă, în perioada 26-30 noiembrie, la o formare în cadrul unei tabere organizată în oraşul Sovata, care are ca scop informarea elevilor din unităţile de învăţământ târgumureşene asupra principalelor aspecte legate de siguranţa copiilor.

Parteneriate de succes

Activitatea este organizată în cadrul proiectului partenerial de prevenire a victimizării copiilor „Tineri pentru tineri”, derulat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, în perioada octombrie 2017 – iunie 2018. Totodată, o activitate importantă prevede organizarea de activităţi cu 300 elevi de clasele 0-IV din zece unităţi şcolare din municipiul Târgu-Mureş, până la finalul anului şcolar 2017-2018.

„Proiectul este coordonat de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, beneficiind de sprijinul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, Universitatea „Dimitrie Cantemir”, Salvaţi Copiii, Centrul de Prevenire a Violenţei în Familie şi unităţile şcolare gimnaziale din oraş”, au transmis organizatorii proiectului, prin intermediul unui comunicat de presă.

Ce prevede proiectul

Poliţiştii mureşeni consideră că la nivelul judeţului Mureş acest tip de criminalitate nu reprezintă un domeniu problematic, cu toate acestea atenţia demersurilor preventive trebuie să fie îndreptată tot timpul spre informarea copiilor/tinerilor atât cu privire la factorii favorizanţi cu rol determinant în geneza delincvenţei, cât mai ales cu privire la importanţa comportamentului preventiv.

„Pentru protecţia copiilor şi promovarea drepturilor lor s-au derulat diverse activităţi, printr-o bună cooperare intra şi inter-instituţională. Acest domeniu presupune o abordare multidisciplinară, o analiză complexă. Reuşita demersurilor preventive depinde de modul în care actorii sociali acţionează împreună, sprijinindu-se şi completându-se reciproc. Având în vedere faptul că, uneori, copiii, adolescenţii, tinerii, manifestă mai multă deschidere faţă de cei apropiaţi de vârsta lor decât faţă de adulţi, s-a considerat oportună informarea copiilor de către tineri studenţi, care să ofere totodată un exemplu de implicare al tinerilor în viaţa comunităţii, promovându-se voluntariatul. Astfel, a apărut iniţiativa derulării unui proiect în care studenţi la Facultatea de Psihologie să participe la o tabără de formare în domeniul siguranţei copiilor, urmând ca ulterior să deruleze activităţi cu copii de clasele 0-IV din zece şcoli târgumureşene, pe tematica menţionată. Succesul primelor două ediţii ale proiectului ne-a determinat să reluăm activităţile şi în anul şcolar 2017-2018”, au mai transmis organizatorii campaniei „Tineri pentru tineri”.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE