Ionuț Langa, oaspetele Zilei Naționale la Suseni Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 366 Vizualizări

Ionuț Langa, oaspetele Zilei Naționale la Suseni

Ziua Națională a României va fi marcată joi, 30 noiembrie, în comuna Suseni, cu prilejul unui spectacol folcloric găzduit de Căminul Cultural, eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Suseni, Asociația pentru Dezvoltare Susenii Mureșului  și Consiliul Județean Mureș.

„Este foarte important să marcăm cum se cuvine Ziua Națională a României. Pentru orice român este necesar să-și cinstească sărbătoarea națională precum și Ziua Marii Uniri, moment definitoriu în istoria noastră națională. Este un prilej de bucurie pentru noi toți, de a face dovada că ți la patria ta, la țara ta, la neamul tău, la locul unde te-ai născut și unde trăiești”, ne-a declarat Mircea Mariș, primarul comunei Suseni.

Începând cu ora 15:00, Căminul Cultural din Suseni va răsuna de cântecul și dansul popular adus de Grupul Școlii Gimnaziale Suseni, Grupul vocal Luieriu, Grupul de dansuri populare  maghiare și țigănești din Voivodeni și soliștii Mădălina Rațiu, Andreea Maria Blaga, Iby Cotta, Monica Pârlea, Ovidiu Furnea și  Andrei Romanică. Oaspetele special al evenimentului va fi Ionuț Langa.

„Vom cinsti acest moment de sărbătoare cu soliști și formații din comună, Grupul vocal de la Luieriu, ansamblul de la Voivodeni, elevii de la școala din Suseni, precum și soliștii Andrei Romanică și Mădălina Rațiu de la Luieriu, Iby Cotta, care reprezintă școala din Suseni, precum și oaspeți speciali, printre care Ionuț Langa, care vine de la Arad pentru a ne cânta cu ocazia spectacolului dedicat Zilei Naționale a României”, a precizat Mircea Mariș.

Comuna Suseni va fi prezentă la parada portului popular organizată la Târgu-Mureș vineri, 1 decembrie, unde cei din Luieriu vor purta cu cinste portul popular, dar și mândria locală, care dă numele celei mai importate distincții ale județului, Fibula de la Suseni.

„De 1 Decembrie, comuna Suseni va fi reprezentată la parada portului popular care va avea loc vineri, 1 decembrie la Târgu-Mureș, de grupul din Luieriu. Va fi și un motiv de bucurie prilejuit de ziua de 1 Decembrie, dat fiind faptul că, cea mai importantă distincție a județului,  care se acordă de Ziua Națională,  se leagă de comuna noastră, respectiv Fibula de la Suseni, de care suntem extrem de mândri, la fel și de ceapa de Suseni, cele două elemente prin care comuna  este cunoscută nu doar pe plan local ci și în întreaga țară”, a precizat primarul comunei Suseni.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE