Home / Administratie / IMPORTANT! Finanţare pentru Autostrada Târgu-Mureş – Câmpia Turzii

IMPORTANT! Finanţare pentru Autostrada Târgu-Mureş – Câmpia Turzii

Distribuie

Ministerul Transporturilor a aprobat joi, 30 noiembrie, cererea de finanţare pentru  construcţia Autostrăzii Târgu Mureş – Ogra – Câmpia Turzii, evaluat la 1,83 miliarde lei, informează www.adevarul.ro

Potrivit sursei citate, obiectivele proiectului sunt reprezentate de construcţia a 51,796 kilometri noi de autostradă, cu 2 benzi pe fiecare sens de mers, pentru tronsonul Târgu Mureş – Ogra – Câmpia Turzii situat pe reţeaua TEN-T Core şi 4,7 kilometri drum de legătură de la DN 15 la autostradă. Proiectul va contribui la reducerea timpului de deplasare între localităţile Târgu Mureş şi Câmpia Turzii de la 62 minute la 36 minute.

„Valoarea totală a proiectului este de 1.826.928.177,05 lei şi este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 cu 75% din valoarea totală eligibilă aprobată, respectiv 1.134.796.304,96 lei asigurată din Fondul de Coeziune, iar restul de finanţare în valoare de 378.265.434,99 lei asigurată de la bugetul de stat. Proiectul a început să fie implementat din data de 1 ianuarie 2014 şi va fi finalizat la data de 31 octombrie 2019 cu o durată totală de 70 luni”, se ai precizează pe pagina web www.adevarul.ro.

(Redacţia)


De asemenea, verificati

Investiție nouă pentru învățământul din Luduș

Distribuie În istoria învățământului local, Școala Gimnazială nr. 1 din Luduș care funcționează în patru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.