Home / Administratie / Bilanţul Poliţiei Mureş: peste 50 de infracţiuni descoperite în trei zile!

Bilanţul Poliţiei Mureş: peste 50 de infracţiuni descoperite în trei zile!

În primele zile ale minivacanței de 1 decembrie, polițiștii din Mureș au fost la datorie, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în minivacanța de 1 decembrie, poliţiştii mureșeni au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe drumurile naţionale, pentru evitarea evenimentelor nedorite, fluidizarea traficului şi pentru diminuarea riscului rutier.

Începând din data de 30 noiembrie 2017, până aseară, poliţiştii au intervenit la 149 de evenimente, dintre care 124 sesizate prin Apelul Unic de Urgență 112 și au prins în flagrant delict 8 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, iar ca urmare a probării activității infracționale, pentru 5 persoane au fost luate măsuri preventive.

În ultimele 3 zile au fost, așadar, descoperite 50 de infracţiuni, dintre care 14 contra persoanei, 30 contra patrimoniului, 2 la regimul siguranței rutiere și 4 de altă natură.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 316 sancţiuni, cele mai multe fiind la regimul rutier și pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, în valoare de aproximativ 118.000 de lei. Au confiscat bunuri în valoare de peste 1240 de lei (material lemnos).

Pentru neregulile constatate în trafic poliţiştii au aplicat 227 de sancţiuni contravenţionale, 118 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 2 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o îmbibaţie mai mică decât cea de la care fapta este considerată infracţiune și 1 lipsă anvelope de iarnă.

Totodată, poliţiştii au retras 4 certificate de înmatriculare şi au reţinut 22 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 5 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiect de apărare împotriva inundațiilor în bazinul hidrografic Mureș, în valoare de 49,2 milioane de euro

Din cele 16 proiecte depuse de către Administrația Națională „Apele Române” la Ministerul Fondurilor Europene …