FOTO: Apel la unitate şi încredere la Ungheni, de Ziua Naţională a României Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 529 Vizualizări

FOTO: Apel la unitate şi încredere la Ungheni, de Ziua Naţională a României

Primăria orașului Ungheni a sărbătorit Ziua Națională a României vineri, 1 decembrie, printr-un eveniment social-cultural organizat în căminul cultural al orașului.

La eveniment au fost prezenți preoții Lucian Dudas, Ioan Man și Iulian Suciu Claudiu din Ungheni, Gheorghe Moldovan din satul Vidrasău, Aurel Sârb din Chergizel, Sorin Bojan din Chergid şi Marius Negrușa din Murești.

„O necesitate istorică a devenit realitate”

Manifestarea a început de la ora 14.00, în fața Primăriei Ungheni, unde a avut loc ceremonialul depunerilor coroanelor. Au depus coroane reprezentanţi ai următoarelor instituţii şi organizaţii: Primăria orașului Ungheni, Consiliul Local Ungheni, Poliția Locală Ungheni, Serviciul pentru Situații de Urgentă, Școala Gimnazială „Emil Drăgan” din Ungheni, PSD Ungheni și PNL Ungheni.

Primarul orașului Ungheni a vorbit apoi despre Centenarul Marii Uniri, care urmează anul viitor.

„Ne apropiem cu paşi repezi de sărbătoarea Centenarului Marii Uniri. Vom sărbători 100 de ani care au creat şi au transformat România. Unirea nu a fost rezultatul participării ţării noastre la Marele Război – aşa cum a fost el denumit în epocă – nu o victorie militară a stat la temelia României Mari, ci actul de voinţă al naţiunii române. S-a împlinit astfel o veche dorinţă, o necesitate istorică a devenit realitate. Înaintaşii noştri ne-au oferit un proiect de ţară, un stat naţional creat cu mândrie, cu efort uriaş, cu puterea de a trece peste toate piedicile puse în calea sa. Aceşti aproape 100 de ani care au trecut ne-au oferit momente de mândrie, de dezamăgire, de bucurie, ani în care ne-am iubit istoria, ne-am iubit tradiţia şi mai ales, am iubit fiecare bucăţică din pământul sfânt al ţării noastre”, a subliniat Victor Prodan.

„Uniţi, vom fi cu adevărat puternici”

Edilul șef al orașului Ungheni şi-a încheiat alocuţiunea vorbind despre viitor.

„Viitorul va fi aşa cum îl vom crea noi. Astăzi responsabilitatea ne aparţine, noi suntem cei care putem să oferim un proiect de ţară copiilor noştri. Suntem primii care trebuie să dăm exemplu, toleranţa, pacea, armonia sunt valori ale României de azi şi de mâine iar împreună, uniţi, vom fi cu adevărat puternici ca naţiune, ca ţară, ca cetăţeni. Putem privi cu încredere în viitor. România de azi e construită de generaţii de apostoli ai idealului naţional. Voinţa lor nu a pierit. Noi suntem urmaşii celor ce au îndrăznit să viseze, să-şi dorească, să lupte pentru „România dodoloaţă”. Sunt bucuros şi onorat să mă aflu astăzi înconjurat de cei care au clădit această ţară, de cei mai mici, care privesc cu speranţă spre viitor. De aceea, azi, mai  mult decât oricând, gândurile, speranţele, trăirile, faptele noastre sunt cele care vor decide acest viitor”, a spus Victor Prodan

După depunerea coroanelor de flori, evenimentul a continuat în căminul cultural al orașului Ungheni cu un spectacol festiv, unde au dansat şi cântat grupuri artistice de copii și adulţi, creând o atmosferă plăcută pentru cetățeni.

Gall BOGLARKA

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE