Home / Administratie / FOTO: Ceremonia acordării distincţiei „Fibula de la Suseni” în 21 de imagini

FOTO: Ceremonia acordării distincţiei „Fibula de la Suseni” în 21 de imagini

Patru personalităţi mureşene care s-au remarcat în domeniilor lor de activitate au primit vineri, 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naţionale a României, Diploma de Excelenţă şi „Fibula de la Suseni”, cea mai importantă distincţie acordată de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş.

Distincţie pentru „consolidarea identităţii comunităţii mureşene”

Astfel, prefectul judeţului Mureş, dr. Lucian Goga, a acordat în cadrul unei frumoase ceremonii, care a avut loc în Sala de Oglinzi din incinta Palatului Culturii din Târgu-Mureş, Diploma de Excelenţă şi „Fibula de la Suseni” următoarelor personalităţi: cântăreţei de muzică populară Leontina Pop, avocatului Ioan Sabău Pop, jucătoarei de tenis de masă Szőcs Bernadette (reprezentată de tatăl ei, Szőcs Janos) şi sopranei Virginia Zeani (reprezentată de Marian Giurgiu, directorul Festivalului Virginia Zeani), în semn de înaltă recunoaştere a întregii activităţi profesionale şi aportului deosebit la consolidarea identităţii comunităţii mureşene.

Alături de prefect, la ceremonie au participat şi Alexandru Cîmpeanu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, şi comisar şef de poliţie Dan Mihai Chirică, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

„Începând cu anul 2001, conform unei frumoase tradiţii, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş decernează cea mai înaltă distincţie a judeţului unor personalităţi mureşene care au contribuit la consolidarea identităţii comunităţii mureşene”, a spus prefectul dr. Lucian Goga, care şi-a încheiat discursul cu urarea de La Mulţi Ani pentru toţi românii.

Fibula de la Suseni a fost descoperită în anul 1924, în localitatea mureşeană cu acelaşi nume, şi a fost datată la sfârşitul Epocii Bronzului şi începutul Epocii Fierului. Este cea mai importantă piesă arheologică a judeţului Mureş, care dă numele distincţiei cu acelaşi nume.

Alex TOTH

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Obligativitatea purtării măștii la Ibănești

Comitetul Local Pentru Situații de Urgență Ibănești a hotărât în cursul zilei de vineri,7 august 2020,  …