FOTO: „România, te iubim!”, spectacol la Liceul Tehnologic „Electromureş” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1408 Vizualizări

FOTO: „România, te iubim!”, spectacol la Liceul Tehnologic „Electromureş”

Marți 28 noiembrie, începând cu ora 13.00, în sala festivă a Liceul Tehnologic „Electromureş” s-a desfășurat spectacolul intitulat „România, te iubim!” consacrat zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

Au fost prezenți, ca invitați de onoare, inspector școlar general adjunct, prof. Adina Roze Pui, inspectorul pentru Management instituțional, prof. Sabin Pașcan, foști directori și profesori ai liceului, un numeros public liceal. În prezența directorului, prof. Ionuț Cozma Matei, și a directorului adjunct, prof. Selyem Zoltàn, s-a desfășurat această manifestare de autentic fior patriotic care vine să confirme actualitatea afirmaţiei lui Mihai Eminescu: ,,misiunea oamenilor ce vor din adâncul lor binele ţării e creşterea morală a generaţiunii tinere şi a generaţiunii ce va veni.”

„Castigat ridendo mores”

Programul a fost deosebit de variat, conținând recitări, interpretări vocale și instrumentale, proiecții de imagini, dansuri populare, scenete-adaptări după opere literare dedicate tineretului studios.

Fiorul istoriei naționale s-a făcut simțit prin prezentările despre Regina Maria a României și despre Istoria steagului și a Imnului Național, iar identitatea națională a fost potențată de interpretarea vocală de melodii populare românești și prin recitarea de poezii patriotice de real fior liric. Sobrietatea acestor abordări s-a împletit cu dimensiunea jubilatorie a momentului concretizat și sub sigla celebrul dicton „Castigat ridendo mores”.

Astfel, programul a mai cuprins recitări și scenete realizate după Tudor Arghezi, Mircea Sântimbreanu și… Horațiu Mălăiele (!), dar și ritmuri de hip-hop, ce împreună au creat o atmosferă senină, demonstrând din plin talentul elevilor de la Liceul Tehnologic „Electromureş” din Târgu-Mureș.

De asemenea, un moment emoționant l-a constituit interpretarea dansului popular „Ciuleandra”. În timpul spectacolului atmosfera s-a electrizat și datorită Concursul de cultură generală și de perspicacitate ,,România, te iubim!” la care au participat două echipe: cea a profesorilor și cea a elevilor, câștigători fiind atât „concurenții”, cât și întreaga asistență.

Paradă a iilor

Activitatea s-a încheiat în aplauzele spectatorilor cu tradiționala paradă a iilor populare în ambianța Sălii festive împodobite prin expoziția fotografică ,,Arc peste timp”, conținând imagini din viața colectivității noastre școlare.

Reușita activității s-a datorat unei colaborări deosebite în cadrul echipei de profesori coordonatori formate din doamnele profesoare: Luminița Husari, Monica Frâncu, Ionela Vasian, Mihaela Belean, Maria Stamatoiu, Nicoleta Popșor, Laura Sima, Mihaela Pintea, domnii prof. Florin Șuteu, Silvian Iosifescu și doamna bibliotecară Emilia Karda, instructorul echipei de dansuri fiind elevul Daniel Călian. Colectivul de elevi ce s-a implicat în aceste activități a fost unul remarcabil, depășind 90 de prezențe scenice.

Această manifestare de suflet a demonstrat că, dincolo de cotidian, elevii şi profesorii de la Liceul Tehnologic Electromureş au conștiința descendenței dintr-o tradiție istorică demnă, ce trebuie păstrată și îmbogățită, pentru a fi transmisă unei posterități cu valențe tot mai accentuat postmoderne.

Text: prof. Maria STAMATOIU

Foto: Mihai Andrei SANDOR

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE