Share

Home / Administratie / “România-n sărbătoare”, la Luduş

“România-n sărbătoare”, la Luduş

Vineri, 1 Decembrie 2017, în Piața Unirii, la Monumentul lui Mihai Viteazul, întâiul unificator de Țară Românească, a avut loc de la ora 15, prima parte a festivitățiilor organizate de Consililul Local și Primăria orașului Luduș. După intonarea Imnului de Stat a României și slujba religioasă oficiată de părintele protopop Lucian Voșloban, împreună cu un sobor de preoți, primarul Ioan Cristian Moldovan și general-maior (r) Gheorghe Popa au evocat semnificațiile istorice ale creării statului național unitar-România, în anul 1918.

În acordurile Imnului eroiilor, la Monumentul ,,Mihai Viteazul” au depus coroane ale recunoștinței delegațiile reprezentând Parlamentul României, Consiliului Județean Mureș, Primăria Luduș, Poliția și Jandarmeria Luduș, ANVR și a ACRRM Mureș, Agenția Luduș a Direcției Finanțelor Publice, Spitalul Orășenesc „Dr. Valer Russu”, CRRN Luduș, Cooperativa Meșteșugărească „Unirea”, Aquaserv, organizațiile locale ale tuturor partidelor politice și unitățile de învățământ.

Manifestarile dedicate zilei de 1 Decembrie, au continuat de la ora 17.30, la Casa de Cultură “Pompeiu Hărășteanu”, unde a avut loc spectacolul folcloric . “România-n nărbătoare”, cu contribuția Ansamblului Ardealul din Luduș, Roxana și Septimiu Pop, Maria Rotaru, Alina Huțu și actorul Ioan Josan alături de Grupul 8 Ficiori, în acompaniamentul orchestrei conduse de maestrul Ovidiu Barteș. Au susținut recitaluri preotul Ioan Marin, Ovidiu Olari și Traian Jurchelea, iar în recital extraordinar a evoluat Ioan Bocșa.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Topul Firmelor Mureșene. Vital Logistic, furnizor de dispozitive și echipamente medicale

Cotidianul Zi de Zi vă propune un serial de prezentare a celor mai competitive societăți …

Share
Share