Home / Administratie / “România-n sărbătoare”, la Luduş

“România-n sărbătoare”, la Luduş

Vineri, 1 Decembrie 2017, în Piața Unirii, la Monumentul lui Mihai Viteazul, întâiul unificator de Țară Românească, a avut loc de la ora 15, prima parte a festivitățiilor organizate de Consililul Local și Primăria orașului Luduș. După intonarea Imnului de Stat a României și slujba religioasă oficiată de părintele protopop Lucian Voșloban, împreună cu un sobor de preoți, primarul Ioan Cristian Moldovan și general-maior (r) Gheorghe Popa au evocat semnificațiile istorice ale creării statului național unitar-România, în anul 1918.

În acordurile Imnului eroiilor, la Monumentul ,,Mihai Viteazul” au depus coroane ale recunoștinței delegațiile reprezentând Parlamentul României, Consiliului Județean Mureș, Primăria Luduș, Poliția și Jandarmeria Luduș, ANVR și a ACRRM Mureș, Agenția Luduș a Direcției Finanțelor Publice, Spitalul Orășenesc „Dr. Valer Russu”, CRRN Luduș, Cooperativa Meșteșugărească „Unirea”, Aquaserv, organizațiile locale ale tuturor partidelor politice și unitățile de învățământ.

Manifestarile dedicate zilei de 1 Decembrie, au continuat de la ora 17.30, la Casa de Cultură “Pompeiu Hărășteanu”, unde a avut loc spectacolul folcloric . “România-n nărbătoare”, cu contribuția Ansamblului Ardealul din Luduș, Roxana și Septimiu Pop, Maria Rotaru, Alina Huțu și actorul Ioan Josan alături de Grupul 8 Ficiori, în acompaniamentul orchestrei conduse de maestrul Ovidiu Barteș. Au susținut recitaluri preotul Ioan Marin, Ovidiu Olari și Traian Jurchelea, iar în recital extraordinar a evoluat Ioan Bocșa.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Dorin Florea, lansare de candidatură la șefia Consiliului Județean Mureș: ”Libertatea nu există fără demnitate”

Primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, și-a lansat oficial candidatura la funcția de președinte al …