Share
Home / Business / Peste 200 de service-uri închise de Departamentul Supraveghere Piață al Registrului Auto Român

Peste 200 de service-uri închise de Departamentul Supraveghere Piață al Registrului Auto Român

Măsura a fost luată după un control făcut de inspectorii Registrului Auto Român (RAR) la 655 de societăți din toată țara. De asemenea, RAR a suspendat activitatea la alte 49 de service-uri care nu și-au menținut condițiile inițiale de autorizare. Acestea își vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate.

Sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine autorizaţie tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate.

“RAR atrage atenția posesorilor de autovehicule să fie foarte atenți atunci când aleg service-ul în care își duc mașina la reparat. Inspectorii spun că ofertele de pe piață care promit reparații rapide și ieftine sunt, de obicei, o capcană pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparațiilor efectuate. Acesta este motivul pentru care inspectorii RAR efectuează în mod frecvent controale pentru a servi intereselor reale ale posesorului de autovehicul si a stabili o stare de normalitate în sfera serviciilor auto”, a precizat Roxana Dima, reprezentantă a Biroului de presă al RAR.

La acțiunea de control desfășurată de Departamentul Supraveghere Piață al RAR au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 596.000 lei.

Controalele au fost făcute în perioada 15 octombrie – 30 noiembrie 2017.

(Redacţia)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dorin Florea, discurs incendiar la aniversarea Spitalului de Urgenţă Târgu-Mureş. „Spitalul a involuat!”

Primarul municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, a susţinut un discurs incendiar vineri, 19 octombrie, la …

Share
Share