Home / Sanatate / Mastectomie bilaterală şi reconstrucţie mamară concomitentă la Spitalul de Urgenţă

Mastectomie bilaterală şi reconstrucţie mamară concomitentă la Spitalul de Urgenţă

O echipă de medici din cadrul Compartimentului Chiururgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructiva a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş, coordonată de dr. Senin Negovan, din care a făcut parte şi dr. Rareş Georgescu, medic primar chirurgie generală din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie III a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, au efectuat în cursul zilei de marţi, 5 decembrie, o mastectomie bilaterală şi reconstrucţie mamară bilaterală cu implanturi, în cadrul Subprogramului naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare.

Intervenţia, care a durat aproximativ cinci ore, a fost realizată unei paciente de 36 de ani din judeţul Mureş, bolnavă de cancer mamar.

“Procedurile au fost realizate gratuit în cadrul Subprogramului naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare, fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate, inclusiv implanturile mamare necesare pentru reconstrucţie. Reconstructia mamara postmastectomie îmbunătăţeste imaginea şi încrederea în sine, precum şi calitatea vieţii femeilor care au trecut printr-o operaţie pentru cancer mamar. Pentru ca o pacientă să beneficieze de reconstrucţie mamară în cadrul acestui program, trebuie să existe o evaluare oncologică de etapă, care să avizeze explicit posibilitatea de reconstrucţie mamară, imediată sau secundară”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş.

În anul 2017, şase paciente au beneficiat de implanturi mamare în cadrul Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară.

„Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş este inclus în Subprogramul naţional de reconstrucţie mamară după afecţiuni oncologice prin endoprotezare din luna august a anului 2014”, se mai menţionează în comunicat.

(Redacţia)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Inspector școlar general adjunct nou la ISJ Mureș

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Mureș a anunțat marți, 7 decembrie, prin intermediul unui comunicat …