„Tigrii” strâng din nou rândurile și lansează un nou SOS BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 235 Vizualizări

„Tigrii” strâng din nou rândurile și lansează un nou SOS

Echipa masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mureș va disputa sâmbătă, 9 decembrie, de la ora 19.30, partida de pe teren propriu cu BCM U Pitești. După aproape o lună de pauză, o a doua victorie în această ediție, cea cu BC Timișoara și un joc amânat tot cu o echipă timișoreană, în deplasare cu Timba, formația mureșeană se poate spune că pornește pe un nou drum. Meciul din etapa a VII-a a fost amânat din cauza înaintări către Tribunalul Târgu-Mureș a acțiunii prin care se cerea trecerea în insolvență a clubului de către foștii jucători Daniel Popescu și Dragoș Andrei, pentru meciul din etapa viitoare „tigrii” au pierdut trei dintre jucătorii străini. Au renunțat Alexandar Mladenovic, Deven Mitchell și Milvoje Mijovic. Astfel, în lot, dintre străini au rămas doar Jonathan Person și Dino Pita. După ce lotul a suferit modificări majore înaintea startului, echipa se vede din nou într-o situație extrem de dificilă. Cu toate acestea, conducerea clubului speră într-o redresare. „Nu este un moment prea fericit pentru clubul nostru, dar, așa cum se spune, speranța moare ultima. În urma acțiunii pornite de cei doi foști jucători și imposibilitatea de a face plăți, am mai pierdut trei jucători. Îi înțelegem, nu se poate spune că au viitorul în față și au ales să-și caute alte echipe. Le mulțumim pentru răbdarea lor, că au rezistat până acum alături de noi. Clubul nostru a contestat decizia și sperăm ca în cel mai scurt timp să ajungem la o soluționare amiabilă cu cei doi și să ne continuăm activitatea. Noi vom continua campionatul bazându-ne pe jucătorii localnici și autohtoni. Problemele nu le considerăm a fi de natură administrativă, dacă ținem cont de faptul că la preluarea conducerii clubul avea datorii de 2,4 milioane de lei și acum s-a ajuns la 1,5 milioane. Dacă până la sfârșitul lunii decembrie nu găsim soluții de redresare, eu și vicepreședintele Vlad Amariei vom renunța. Dacă nu intrăm cât de cât în normalitate, atunci înseamnă că probabil noi cei din conducere suntem problema, poate nu suntem noi capabili”, a declarat președintele clubului Béres Loránd.

Baza pe sprijinul sponsorilor și al suporterilor

Evident, după apariția acestor probleme, obiectivele clubului s-au schimbat. Cel de bază este acum supraviețuirea. Președintele Béres Loránd speră însă că iubitorii baschetului nu vor întoarce spatele și se vor alătura pentru a trece prin acest nou impas. „Așa cum spuneam, sperăm în continuare că acest adevărat fenomen numit baschet, un sport de tradiție și iubit în Târgu-Mureș nu va fi lăsat să dispară. Avem tineri localnici care promit, echipa din Liga I are rezultate foarte bune, cu victorii în fața unor candidate la promovare, deci avem motive să fim optimiști. Avem însă nevoie de sprijin, pentru a-i putea motiva pe aceștia. Și ei sunt oameni, au nevoile lor, iar dacă grijile financiare s-ar rezolva, aceștia s-ar putea concentra pe baschet. Firmele mici și-au respectat angajamentele, dar așteptăm să ni se alăture și oamenii de afaceri importanți, nu doar cu promisiuni. Baschetul are mulți simpatizanți, bugetul actual ne permite să mai evoluăm trei luni, dar jucătorii trebuiesc păstrați”, a subliniat președintele mureșenilor.

Acesta a mai specificat faptul că, indiferent de evenimentele care vor urma, clubul își va continua activitatea cu grupele de juniori, care funcționează în urma unui protocol de colaborare cu Liceul cu Program Sportiv.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE