Donează o carte, bucură un copil nevoiaș din Reghin Reghin
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 268 Vizualizări

Donează o carte, bucură un copil nevoiaș din Reghin

Biblioteca Municipală „Petru Maior” și Primăria Municipiului Reghin demarează în perioada 20 noiembrie-15 decembrie campania  umanitară „Nu fi indiferent! Zâmbetul Copiilor. Bucuria Adulților”.  Campania are ca scop strângerea de cărți, dulciuri și jucării care vor fi donate copiilor din centrele de plasament.

„Noi , ca și bibliotecă, am participat la multe activități de acest gen. Dar noi nu am organizat niciodată un eveniment de acest gen, și ne-am gândit că poate ar fi și rândul nostru să facem ceva, să venim cu un gest de suflet cu ocazia sărbătorilor de iarnă, să reușim să adunăm niște cărți, dulciuri și jucării pentru copii.”, ne-a declarat Imola Grama-Vajda, unul dintre inițiatorii campaniei.

Campania are ca termen limită, data de 15 decembrie, beneficiarii acesteia fiind copiii aflați în îngrijire la Casa Maria 1 și Casa Maria 2 din Reghin, precum și copiii din centrul social de la Filpiș, comuna Breaza.

„Am zis că putem prelungi un pic această perioadă până în ultima săptămână dinainte de Crăciun, undeva până în data de 21 decembrie, astfel ca vineri, să putem să distribuim aceste donații copiilor. Oricine poate să vină să facă donații, rugămintea noastră este, în eventualitatea că vor dori să doneze cărți, acestea să fie cărți pentru copii, pentru că beneficiarii sunt copii până la vărsta de 14 ani. Aceste donații vor fi direcționate către copii aflați în îngrijire la Casa Maria 1 și Casa Maria 2 din Reghin , precum și la copii aflați în îngrijire la un centru din Filpiș. Sperăm ca lumea să se mobilizeze , să fie un pic mai sensibilă la condițiile acestor copii nevoiași”, a precizat Imola Grama-Vajda.

Inițiatorii campaniei speră ca lumea să se aplece asupra celor nevoiași, să conștieze faptul că orice gest, fie el cât de mic, poate aduce o bucurie unui copil.

„Este extrem de important ca oamenii să se gândească și la cei aflați în nevoie. Poate uneori suntem prea comozi, nepăsători, prea prinși cu problemele cotidiene, și uităm că mai sunt și alții în jurul nostru , deoarece ne-am cam înrăit, și de multe ori nu ne mai pasă de cei din jurul nostru. Mai vedem câte un caz, mai zicem vai săracul, dar faci ceva concret să-ți ajuți semenii nevoiași ? Multă lume spune că nu are timp, e ocupată cu munca, și spun că nu a apucat să mai strângă câte ceva pentru cei aflați în nevoie. Aici ar trebui un pic schimbată această mentalitate, este și ce ne dorim cu această campanie , dar nu știu în ce măsură depinde doar de noi să schimbăm lucrurile în bine . Până la urmă, e vorba de cum simte fiecare, cum vede lucrurile de acest gen”, a subliniat Imola Grama-Vajda.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE