Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului: ”Patinoarul din Târgu-Mureș este prioritate 0” Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 930 Vizualizări

Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului: ”Patinoarul din Târgu-Mureș este prioritate 0”

Au fost alocate sumele necesare evaluării și expertizării Patinoarului artificial acoperit din Târgu-Mureș, iar finalizarea acestuia este prioritate 0, a declarat ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, aflat sâmbătă, 9 decembrie, la Târgu-Mureș. ”Am alocat finanțare pentru evaluare și expertiză, ca să vedem stadiul actual și să vedem ce facem. Nu se poate, aveți aici o bijuterie. Dacă reușim cele două, finalizarea Patinoarului și modernizarea Sălii Polivalente, putem pune Mureșul pe harta competițiilor internaționale”, a declarat ministrul Dunca.

 

Proiect îndrăzneț, aproape finalizat

În prezent, Patinoarul artificial este finalizat în procent de 90%, și se află în conservare încă din 2008, deși sumele necesare finalizării acestuia au fost promise de mai mulți miniștri ai sportului, pe parcursul anilor. ”Nu vreau să acuz pe nimeni, nu vreau să știu nici de orgolii, nici de mândrii. Vă pot declara că o să aloc finanțare pentru evaluare și expertiză, iar patinoarul devine prioritate 0. Deocamdată am alocat bani de expertiza care va dura probabil două luni, după care o să alegem variante”, a subliniat ministrul Tineretului și Sportului.

Proiectul deosebit de îndrăzneț al Patinoarului prevedea o suprafață desfășurată de aproximativ 3600 mp, precum și posibilitatea de a fi transformat într-un timp extrem de scurt în sală multifuncțională, capabilă să găzduiască competiții internaționale pentru nu mai puțin de 11 ramuri sportive. Proiectul includea, pe lângă cele aproximativ 2.000 de locuri pentru spectatori, și 8 vestiare cu grupuri sanitare proprii.

Primăria municipiului Târgu-Mureș s-a declarat în repetate rânduri interesată în preluarea proiectului. ”Am venit și l-am văzut, este în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, lăsați-mă să-l termin”, a spus Marius Dunca.

Acesta a promis deasemeni că Ministerul va acoperi într-o primă fază cheltuielile de întreținere a Sălii Polivalente, respectiv încălzire, electricitate și altele, după care ar putea fi vorba și despre modernizarea acesteia.

 

Edith VEREȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE