Home / Invatamant / Jurnaliștii viitorului s-au pregătit la Gimnaziul Schiller

Jurnaliștii viitorului s-au pregătit la Gimnaziul Schiller

Distribuie

 Primele articole scrise în limba germană de 18 elevi de la Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” din Timișoara,  Școala Gimnazială „Augustin Maior” din Reghin, cât și de la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller” din Târgu-Mureș vor fi publicate în zilele următoare în ziarele de limbă germană din România, respectiv Banater Zeitung și Allgemeine Deutsche Zeitung. Articolele au fost redactate în urma participării la un workshop jurnalistic, organizat de Funkforum, asociația jurnaliștilor vorbitori de limba germană din sud-estul Europei și susținut financiar de Institutul pentru Relații Externe IFA din Germania.

Principii importante

Ce au învățat concret elevii cu această ocazie? În primul rând, aceștia s-au putut familiariza cu activitatea cotidiană a unui jurnalist. Și-au putut îmbogăți vocabularul de limbă germană, dar mai ales au putut deprinde principiile transparenței și relatarea doar a unor fapte adevărate și verificate, aspecte deosebit de importante cât timp pericolul reprezentat de ”fake news” este intens dezbătut de importante foruri internaționale. ”Predarea modului teoretic și asistența redacțională s-a desfășurat sub coordonarea unor jurnaliști activi”, au relatat cadrele didactice participante la seminar. Profesoarele Tilda Hoffmann și Cristina Moldovan și-au îndrumat elevii să participe la acest seminar, dar și la altele asemănătoare, pentru a le demonstra acestora cât de multe lucruri se pot învăța și în afara orelor de curs. Atât elevii, cât și profesorii, speră că se vor mai organiza astfel de workshop-uri. „Sper  la o continuare a acestui seminar”, a declarat Maia Oancea, una dintre participante. Prin vocea Antoniei Varga, elevă în clasa a VI-a la Gimnaziul ”Augustin Maior” din Reghin, participanții au ținut să-și manifeste recunoștința față de toți cei care au contribuit la reușita acestui workshop, printre care prof. Dana Maria Fârțală, directoarea Gimnaziului gazdă, și părinții care au contribuit ca totul să decurgă în cele mai bune condiții.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.