Număr neobișnuit de mare de noi cazuri de rujeolă Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 207 Vizualizări

Număr neobișnuit de mare de noi cazuri de rujeolă

Epidemia de rujeolă a prins din nou proporții. După ce, în săptămâna 27 noiembrie – 1 decembrie s-au înregistrat pe plan național 64 de cazuri noi, și niciunul confirmat pe teritoriul județului Mureș, în perioada cuprinsă între 4 și 8 decembrie s-a înregistrat un număr neobișnuit de mare de cazuri confirmate.

Pe plan național, în această perioadă au fost raportate 106 noi cazuri, printre care 3 din Mureș. Cele mai multe cazuri, respectiv 26, au fost confirmate în județul Vaslui, 18 la Ialomița, 14 la Iași, 12 la Neamț, 9 la Brașov, 8 la București, 5 la Bacău, câte 3 la Mures și Giurgiu, 2 la Sălaj și câte un caz în Prahova, Călărași, Galați, Vrancea și Botoșani, rezultă din cel mai recent raport publicat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).  În aceste condiții, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 10.116 calculate de la debutul epidemiei, cazuri din care au rezultat inclusiv 36 de decese.

Din raportul CNSCBT reiese și faptul că cele mai multe cazuri, respectiv 9.688 îmbolnăviri au fost raportate la persoane care nu s-au vaccinat deloc, 323 la persoane care au primit o doză de vaccin, și doar 105 cazuri la persoanele vaccinate cu două doze. Cele mai multe cazuri, respectiv 3.764, au atins copiii nevaccinați din grupa de vârstă 1-4 ani. Ultimul deces confirmat din cauza rujeolei este al unui copil în vârstă de 1 an, din județul Ialomița.

Specialiștii atrag atenția că rujeola este o boală infecțioasă care duce la complicații, una din 4 persoane bolnave de rujeolă având nevoie de spitalizare. Mai mult, pentru unul din 1.000 de bolnavi, boala este mortală. (E.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE