Victorie de senzație a „tigrilor” în fața liderului BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 149 Vizualizări

Victorie de senzație a „tigrilor” în fața liderului

În etapa a VIII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC Mureș Târgu-Mureș a obținut sâmbătă seara a treia victorie din acest campionat, 84-74 (13-18, 21-15, 22-20, 28-21) pe teren propriu cu BCM U Pitești. Victoria este una foarte prețioasă, având în vedere că mureșenii evoluau după cei trei dintre jucătorii străini au părăsit echipa și aveau în față echipa aflată pe primul loc, cu nume importante în campionatul din România. Mai mult, avându-i rămași dintre străini doar pe Pita și Person, echipa antrenorilor Szászgáspár Barnabás și George Trif a avut minute bune când în teren s-au aflat doar jucători autohtoni, majoritatea chiar localnici. Acest lucru i-a încântat evident pe cei peste 1000 de suportari aflați în tribună, care și-au susținut în permanență echipa și au crezut în ea. În condițiile amintite, puțini se așteptau ca formația mureșeană să poată face față unei echipe care a suferit o singură înfrîngere în această ediție. S-a dovedit încă o dată că dăruirea poate învinge. Oarecum timorați, mureșenii au început mai slab jocul, dar au reușit să mențină scorul strâns până spre finalul primului sfert. Au egalat la 13 înainte de intrarea în ultimul minut, dar oaspeții au reușit la final alte 5 puncte. „Tigrii” au abordat actul al doilea cu mai mult curaj și scorul s-a menținut până la pauza mare foarte strâns, cu avantaj altenativ, dar cu un un avans pentru mureșeni la final. Suporterii doar visau la ceea ce va urma după pauză.

 

Rolul „lunetiștilor”, esențial

La reluare argeșenii au preluat conducerea și după trei minute conduceau cu 6 puncte, fără vreun coș de partea mureșenilor. Aceștia s-au mobilizat și au egalat la 40 în următoarele două minute și au reușit în câteva rânduri chiar să se afle în avantaj. În ultimele secunde dinaintea ultimei pauze scorul era 53 egal și tânărul Engi Rosenfeld a aruncat în ultima secundă aproape de la mijlocul terenului. Sala era în extaz, mingea a intrat. A fost doar un semnal pentru lider, deoarece la debutul ultimului sfert mureșenii mai reușeau de alte trei ori consecutiv să înscrie coșuri de 3 puncte, de două ori prin Pita și o dată prin Steff. BC Mureș nu a mai cedat inițiativa și, chiar dacă au ratat în câteva rânduri desprinderea la 10 puncte și oaspeții s-au apropiat la doar 5, evoluțiile lui Borșa sau Steff și explozia din final a lui Sánta au adus victoria meritată a gazdelor care păreau victime sigure.

Pentru mureșeni au înscris: Jonathan Gary Person 20 (2×3), Dino Pita 19 (3), Alin Borșa 13 (3), Stăncuț 10 (1), Santa Szabolcs 9, Steff Norbert 8 (2), Engi Rosenfeld 5 (1). Au mai jucat Florin Ilicov, Kilyen Ors și Gîrbea.

De la argeșeni cei mai productivi au fost Kostoski, cu 20 de puncte, Agafonov și Troupe, cu 17, respectiv 12 puncte.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE