Atelierul de turtă dulce, cadoul Eldi pentru copii din Târgu-Mureş Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1103 Vizualizări

Atelierul de turtă dulce, cadoul Eldi pentru copii din Târgu-Mureş

Peste 1.000 de copii de la grădiniţele şi şcolile din Târgu-Mureş sunt aşteptaţi să participe, în incinta Cetăţii Medievale, la cea de-a doua ediţie a Atelierului de turtă dulce. Iniţiativa aparţine societăţii Brutăria Eldi şi beneficiază de susţinerea Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

“Am vrut să facem o bucurie copiilor din oraş”

Deschis luni, 4 decembrie, Atelierul de turtă dulce va putea fi vizitat până în data de 22 decembrie. Într-un spaţiu călduros, atât la propriu cât şi la figurat, copii au ocazia de a modela aluatul până când acesta devine mult îndrăgita turtă dulce, un produs nelipsit din portofoliul Eldi.

Un atelier poate dura mai mult de două ore, iar pasul numărul 1 constă în iniţierea copiilor cu privire la metoda de preparare a turtei dulci. Împărţiţi la mese, prichindeii trec apoi la treabă, îmbrăcaţi şi dotaţi corespunzător, cu respectarea normelor de siguranţă şi igienice. După ce aluatul e lucrat, acesta este „rupt” în diverse forme cu tematică hibernală: steluţe, bomboane, brazi de Crăciun, inimioare. Urmează introducerea formelor în cuptor, de către un angajat Eldi, după care turta dulce este pictată în diverse culori şi modele, în funcţia de fantezia micilor brutari. La final, turta dulce este fie consumată în incinta atelierului, fie dusă acasă.

“Am vrut să facem o bucurie copiilor din oraş, mai ales că suntem în Luna Cadourilor. Anul acesta este a doua ediţie pe care o organizăm. În 2016 ni s-a propus de către Primăria municipiului Târgu-Mureş să fim parteneri la această acţiune, iar anul acesta a fost iniţiativa noastră. Am mers la grădiniţe şi la şcoli şi am făcut programări, astfel încât vizitele la atelier se fac pe bază de programare. Activitatea a început în data 4 decembrie şi durează până în data de 22 decembrie, de luni până vineri, de la ora 9.00 la ora 16.00, şi sâmbăta de la ora 9.00 la 12.00. În afară de grupele de copii, atelierul poate fi vizitat şi de mureşenii care trec prin Cetate. Anul acesta mizăm pe participarea a peste o mie de copii”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Sándor Csongor, director general al societăţii Brutăria Eldi, lider pe piaţa producătorilor de pâine şi patiserie din judeţul Mureş.

“Copii au venit cu drag şi s-au simţit foarte bine”

Una din grupele care s-au bucurat de “jocul de-a gătitul turtă dulce” a venit de la Şcoala Gimnazială “Europa” din Târgu-Mureş, respectiv din clasa a II-a B, condusă de Cristina Chirteş, profesor învăţământ primar.

“E al doilea an când venim la această activitate încărcată de emoţie şi într-o atmosferă de Crăciun. La intrare chiar am fost impresionaţi de decorurile pregătite de cei de la Eldi. Ştiam că va fi o activitate frumoasă şi reuşită, copii au venit cu drag şi s-au simţit foarte bine pentru că au avut parte de nişte lucruri pe care nu le fac de obicei în viaţa de zi cu zi”, a explicat Cristina Chirteş.

La finalul “aventurii culinare”, brutarii de ocazie au mărturisit că s-au distrat pe cinste în Atelierul de turtă dulce amenajat de Brutăria Eldi.

“Am mai făcut aşa ceva, anul trecut. Am făcut inimioare, steluţe, brad de Crăciun şi globuri”, a mărturisit Briana Popa.

“Mi-a plăcut activitatea pentru că am învăţat ceva nou, să facem turtă dulce, şi a fost şi distractiv”, a spus Ioana Mureşan.

“A fost o activitate foarte frumoasă, o experienţă unică. O să mă ajute atunci când îmi voi ajuta părinţii în bucătărie. Îmi place foarte tare să lucrez cu făină şi aluat”, a afirmat David Ercean.

“Mi-a plăcut foarte mult ce am făcut astăzi, pentru că îmi place turta dulce”, a recunoscut Raul Pacă.

Mesaje frumoase în Caietul de impresii

Înainte de plecare, conducătorii grupurilor de copii au posibilitatea de a împărtăşi, într-un caiet special, impresii despre momentele petrecute în Atelierul de turtă dulce.

“Apreciez în mod deosebit iniţiativa înfiinţării acestui atelier. Momentele pregătite au stârnit interesul elevilor, i-au antrenat pentru a-şi exersa aptitudinile. Cu siguranţă că vor dori să trăiască şi acasă astfel de evenimente, să-şi implice şi familia. Vor folosi cele învăţate în petrecerea timpului liber în mod eficient, util. Apreciez priceperea, răbdarea, dăruirea, înţelegerea de care au dat dovadă angajaţii brutăriei. Se potriveşte zicala “Omul potrivit la locul potrivit”, a fost mesajul clasei a II-a B de la Şcoala Gimnazială “Liviu Rebreanu”.

“O idee excelentă şi o activitate minunată pentru copii, acum în Ajunul Crăciunului, Brutăria Eldi s-a gândit şi a pus în practică această acţiune în care tot personalul a fost foarte deosebit şi atent şi drăguţ, astfel încât fiecare copil să treacă prin toate etapele realizării delicioaselor turte dulci de la dumneavoastră”, se menţionează în textul Grădiniţei “Friedrich Schiller” – Secţia Germană.

Text şi foto: Alex TOTH

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE