Home / Invatamant / Proiect lansat de Universitatea „Petru Maior”: 11.000 de stejari, plantaţi la Oarba de Mureş, de Centenar

Proiect lansat de Universitatea „Petru Maior”: 11.000 de stejari, plantaţi la Oarba de Mureş, de Centenar

Distribuie

Studenţii Cercului de Drept Constituţional şi Administrativ „Tudor Drăganu” din cadrul Universităţii „Petru Maior” (UPM) din Târgu-Mureş au lansat sâmbătă, 9 decembrie, invitaţia autorităţilor judeţene şi locale, dar şi societăţii civile, ca în memoria celor 11.000 de militari români care şi-au jertfit viaţa în sângeroasa bătălie de la Oarba de Mureş, din 1944, şi cu ocazia sărbătoririi în anul 2018 a 100 de ani de la Marea Unire, în Parcul Memorial de la Oarba de Mureş să fie plantaţi 11.000 de stejari.

Momentul a fost inclus în programul spectacolului caritabil „O sută de amintiri, 1918 – Prezent”, regizat de îndrăgitul om de teatru Liviu Pancu şi organizat în incinta Casei de Cultură „Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş.

„Ne simţim datori pentru generaţiile ce vor veni”

Vibrând de emoţie, ca de altfel întreaga sală, Dobre Brînduşa, studentă în anul II la Drept, a dat citire textului prin care studenţii invită conducerea judeţului şi a municipiului Târgu-Mureş, dar şi societatea civilă, să participe la un proiect inedit, respectiv plantarea a 11.000 de stejari în Parcul Memorial de la Oarba de Mureş.

„Transmitem pe această cale tuturor autorităţilor judeţului Mureş, Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, autorităţilor locale şi municipale, societăţii civile, invitaţia solemnă ca în memoria celor 11.000 de soldaţi români căzuţi eroic la Oarba de Mureş în luptele pentru eliberarea Ardealului şi de întregire a graniţelor ţării, în Parcul Memorial, să se sădească, în semn al recunoştinţei noastre în faţa jertfei lor, 11.000 de stejari. Noi ne simţim datori pentru generaţiile ce vor veni să participăm cu fapta şi cu inima la această lucrare ce ne va aşeza în rândul generaţiilor responsabile cu trecutul, viitorul şi prezentul ţării noastre, România. Semnat astăzi, 9 decembrie 2017, de membrii Cercului de Drept Constituţional şi Administrativ „Tudor Drăganu” din cadrul Universităţii „Petru Maior”, a rostit Dobre Brînduşa, care a lecturat apoi poezia „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”, de Mihai Eminescu.

În amintirea celor 11.000 de eroi români

Mesajul transmis pe scenă de studenţi a fost reluat în culisele spectacolului, de Sergiu Baciu, preşedintele Cercului de Drept Constituţional şi Administrativ „Tudor Drăganu” din cadrul Universităţii „Petru Maior”.

„La demersul studenţilor de la Universitatea „Petru Maior” avem o invitaţie pentru a evoca un secol de la Marea Unire printr-o iniţiativă dedicată Consiliului Judeţean, Consiliului Local şi tuturor celor care ne pot ajuta pentru a susţine acest demers. Este vorba despre sădirea a 11.000 de stejari în Parcul Memorial de la Oarba de Mureş, pentru aprecierea celor 11.000 de eroi care şi-au vărsat sângele pentru noi în 1944”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Sergiu Baciu.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.