Finanțarea finalizării patinoarului acoperit din Tîrgu Mureș, cuprinsă în bugetul MTS Slider
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 572 Vizualizări

Finanțarea finalizării patinoarului acoperit din Tîrgu Mureș, cuprinsă în bugetul MTS

Bugetul Ministerului Tineretului și Sportului pe 2018, care se ridică la 517,3 milioane de lei, a fost avizat favorabil, marți, de Comisiile reunite pentru învățământ, știință, tineret și sport ale Parlamentului.

Parlamentarii din cele două comisii reunite au votat în unanimitate (28 de voturi) bugetul Ministerului Tineretului și Sportului.

La ședința celor două comisii au participat ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, secretarul de stat Cosmin Butuză, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, și secretarul general al COSR, George Boroi.

Ministrul Marius Dunca a enumerat în discursul său în fața parlamentarilor prioritățile strategice pe 2018 ale Ministerul Tineretului și Sportului: „În 2018 prioritățile noastre sunt modernizarea și reabilitarea bazelor sportive, finalizarea lucrărilor de transformare a patinoarului artificial descoperit în patinoar acoperit (n.r. — de la Târgu Mureș), modernizarea Complexului Sportiv Național Snagov, finalizarea lucrărilor la Complexul Sportiv Național din Piatra Arsă, în valoare de 3 milioane de lei, modernizarea Complexului Sportiv „Lia Manoliu” și reabilitarea a 5 centre de agrement ale caselor de cultură studențești”.

De asemenea, Dunca a anunțat demararea proiectului „România în mișcare”, precum și întâlniri ale copiilor și tinerilor din diverse regiuni ale țării, prin intermediul profesorilor de educație fizică și sport și ale părinților, cu reprezentanții celor mai importante federații sportive. „Vom implementa în 2018 proiectul ‘România în mișcare’ prin care dorim să îi atragem pe copii și tineri către sport. De asemenea, vreau să aloc un buget separat pentru o serie de întâlniri după ce facem o prioritizare a federațiilor. Îmi doresc ca noi să mergem împreună cu cele 10 federații mari ale României în centrele naționale și acolo să atragem profesorii de educație fizică și părinții care să vină cu copii. Poate așa mai identificăm talente și vom reuși să le transformăm în sportivi de performanță”, a precizat ministrul.

Conform proiectului de buget adoptat de Guvern la 6 decembrie și publicat pe site-ul oficial al Ministerului de Finanțe, bugetul Ministerului Tineretului și Sportului pentru 2018 în valoare de 517,3 milioane de lei este cu 15,3 % mai mare decât cel din 2017.

Foto: Marius Dunca, ministrul Tineretului și Sportului, alături de prefectul Lucian Goga

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • O mare realizare pentru Tg.Mures acest patinoar.Extraordinar?Vă fi si mai mare intrucat ministrul are alaturi „garantul”local al investiției 😎

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE