Home / Slider / Discursul urii, temă supusă dezbaterii de Asociația „Divers”

Discursul urii, temă supusă dezbaterii de Asociația „Divers”

Asociația „Divers” din Tîrgu Mureș organizează sâmbătă, 16 decembrie, ora 09.30, la Casa Köpeczi-Teleki (str. Revoluţiei nr. 1, et. 1)  workshopul „Discursul urii ne înconjoară. Putem deveni mesageri pozitivi?”.  Temele abordate în cadrul workshopului sunt „Deontologie sau corectitudine politică?”, ”Free speech sau hate speech?”, precum și „Interesul public sau interesul publicului ?”

„Cu ocazia acestei întâlniri ne propunem să investigăm și să dezbatem probleme concrete legate de discursul de ură din țara noastră, dar și să trecem în revistă tehnicile de contra discurs care pot fi aplicate cu succes pentru a combate ura, mai ales în mediul on-line. Într-o lume dilematică, confruntată cu găsirea adevărului sau elaborarea unor „adevăruri alternative”, într-un mediu online în care discursul de ură cunoaște o creștere continuă pe fondul mișcărilor sociale și politice ale lumii, Fake news și Hate speech au devenit termeni prea comuni pentru a fi neglijați. Este o datorie a societății civile, a instituțiilor statului, a universităților, a presei, a oricărui om, din respect pentru aproapele său, să combată aceste fenomene prin mijloace proprii sau specifice”, au precizat organizatorii.

Lectori invitați ai workshopului sunt Radu Răileanu și Iulia Vizi.

Radu Răileanu s-a alăturat echipei ActiveWatch, programul Antidiscriminare, în urmă cu peste 7 ani și s-a specializat pe subiectul discursului instigator la ură și metodelor de combatere a acestuia. Când nu se luptă cu birocrația, se ocupă de cercetare, advocacy și training. Este coordonator al Raportului anual cu privire la discursul instigator la ură din România, editat de ActiveWatch. Iulia Vizi, fost jurnalist, este advisory board member în cadrul proiectului „Coaliția de mesageri pozitivi pentru a combate discursul de ură în mediul online”, cu o experiență de peste 12 ani în presă și în societatea civilă din Tîrgu Mureș. Colaboratoare a mai multor organizații nonguvernamentale, Iulia a mai lucrat într-un proiect asemănător dedicat combaterii violenței în mediul online printre adolescenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Se reiau serviciile de radioterapie pentru pacienții oncologici la Spitalul Clinic Județean Mureș

Ministerul Sănătății, prin Unitatea de Management a Proiectului Băncii Mondiale, a demarat procedura de achiziție …