Handbalul feminin, la finalul turului Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 316 Vizualizări

Handbalul feminin, la finalul turului

După eliminarea reprezentativei României în „optimile” Campionatului Mondial din Germania, la sfârșitul acestei săptămâni se dispută ultimele partide din cadrul etapei a XIII-a a Diviziei A la handbal feminin, ultima a turului. Cele două echipe târgumureșene care evoluează în Seria B vor avea jocuri dificile în această rundă. Mai bine clasată este formația de junioare a Clubului Sportiv Olimpic. Elevele antrenorilor Mihaela și Claudiu Evi sunt debutante în acest eșalon, evoluează și în campionatul Național al junioarelor II, unde sunt lidere neînvinse în seria H și au obținut în cele 12 etape a sezonului de debut în eșalonul secund (Divizia A) cinci victorii și un rezultat de egalitate. Ocupă locul 10 (din 14), cu 16 puncte, golaveraj 0 (350-350). Tinerele mureșence vor avea însă o sarcină foarte grea în această ultima partidă din acest an. Ele se vor confrunta duminică, 17 decembrie, de la ora 16.00, în sala Gimnaziului „Liviu Rebreanu” de pe strada Șurianu din Târgu-Mureș cu lidera seriei, Minaur Baia Mare, singura echipă din serie care a obținut victorii pe linie și un golaveraj de +165, cu o medie de peste 30 de goluri înscrise pe meci. Evident, formația maramureșeană, principala candidată la promovarea în Liga Națională este favorită certă pentru acest joc, dar scopul echipei mureșene este acela de a acumula experiență. Nu se poate vorbi despre un obiectiv în cazul unei echipe de junioare care se înfruntă cu echipe mult mai experimentate, dar s-au dovedit în mai multe jocuri adversare redutabile. CS Olimpic va „ierna” probabil pe acest loc 10, deoarece echipele aflate în urma lor nu o poate depăși. O victorie, care ar putea fi considerată surpriza campionatului, ar putea aduce urcarea cu un loc sau chiar două în clasament. Minaur este în schimb precaută, dovada fiind și cererea lor pentru delegarea unei brigăzi de arbitri internaționali.

 

Test dificil și incertitudine pentru SC Mureșul

A doua echipă târgumureșeană din serie, SC Mureșul se află cu două locuri mai jos, cu 4 victorii, dar doar 9 puncte, având o penalizare de 3 puncte pentru neprezentarea pe terenul liderului. Alb-albastrele urmează să joace în această etapă în deplasare, luni, 18 decembrie, pe terenul formației CSU Oradea. Bihorencele se află la mijlocul clasamentului (locul 6), cu 6 victorii, 2 rezultate de egalitate și 4 înfrângeri, dar sarcina mureșencelor este îngreunată mult și de faptul că de mai multe etape echipa are doar formula de start, fără rezerve.

Prima etapă a returului este programată pentru data de 13 ianuarie și programează partida dintre cele două formații mureșene. Gazdă ar fi Olimpic, dar rămâne de văzut dacă Mureșul va mai continua cursa.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE