Home / Administratie / Protest spontan la AJOFM Mureş. Se cere salarizare unitară în Ministerul Muncii

Protest spontan la AJOFM Mureş. Se cere salarizare unitară în Ministerul Muncii

Distribuie

Un grup de aproximativ zece angajaţi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Mureş au susţinut miercuri, 13 decembrie, un protest spontan în faţa sediului instituţiei din Târgu-Mureş. Motivul principal al protestului l-a constituit diferenţele de salarizare dintre instituţii subordonate Ministerului Muncii, de exemplu AJOFM şi Casa Judeţeană de Pensii.

„Salarizarea trebuie să fie unitară”

La puţin timp după ora 11.00, grupul de angajaţi a ieşit în faţa instituţiei unde protestatarii AJOFM Mureş au etalat câte o mini-pancartă pe care scria „Protest spontan – AJOFM Mureş – Salarizare unitară în Ministerul Muncii.”

„Protestăm pentru a avea salarizare unitară în Ministerul Muncii. Sunt diferenţe destul de mari între colegii noştri din Ministerul Muncii, în speţă cei de la Casa Judeţeană de Pensii şi noi, cei de la AJOFM Mureş. Angajaţi pe aceeaşi treaptă de salarizare, pe aceeaşi funcţie, şi există diferenţe de salariu de până la 600 de lei brut. Considerăm că la nivelul Ministerului Muncii salarizarea trebuie să fie unitară, iar salariile să fie egale dacă este vorba despre aceeaşi funcţie. Am văzut că sunt proteste şi în ţară, sunt şi memorii făcute de sindicatele care ne reprezintă. Până la momentul de faţă nu am auzit să fi primit vreun răspuns sau vreo asigurare din punctul de vedere al egalizării salariilor în ministerul Muncii”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Mircea Popovici, inspector.

„Motivul protestului se datorează faptului că salariaţii din AJOFM Mureş au cele mai mici salarii dintre toţi funcţionarii din cadrul Ministerului Muncii. Mai mult de atât, comparativ cu salariile din alte instituţii din păcate nu se poate face comparaţie. Salariile noastre au rămas la acest nivel de foarte mult timp, colegii au început să plece din instituţie, sarcinile se înmulţesc pentru că se redistribuie personalului, iar noi începem să nu mai facem faţă. În plus, apar mereu situaţii neprevăzute, concedii medicale, alte probleme, şi nu suntem retribuiţi corespunzător. Sperăm să fim şi noi ascultaţi. Am zis să începem cu un protest spontan şi apoi vom vedea la ce metode vom recurge. Protestul nostru va dura o oră, pentru că serviciile noastre trebuie să se desfăşoare, ştim că lucrăm cu o categorie defavorizată şi nu putem întrerupe activitatea foarte mult timp”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Camelia Paşca, consilier.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Rabla local”, succes în Sângeorgiu de Mureș

Distribuie Programul ”Rabla local” a fost finalizat cu succes la Sângeorgiu de Mureș, a anunțat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.