Home / Slider / Sfaturi utile pentru amatorii de drumeţii hibernale

Sfaturi utile pentru amatorii de drumeţii hibernale

Distribuie

Kovács Zoltán Róbert, şef serviciu Salvamont Mureș, a transmis, prin intermediul cotidianului Zi de Zi, câteva sfaturi și informații utile pentru iubitorii de iarnă și de ture montane.

Salvamontiştii spun că dacă planificăm ture în munți trebuie să fim atenți la mai multe aspecte. „În primul și în primul rând, cel mai important este să ne informăm înainte de plecare. Cunoașterea zonei și a traseului este un aspect deosebit de important, ca și informațiile despre meteo. Dacă este pericol de lavină e recomandat să fie tura amânată, muntele ne așteaptă. Echipamentul de iarnă este obligatoriu în toţi munţii țării. Trebuie să avem haină de schimb, lopată de zăpadă și un aparat de emițător-receptor care ne ajutăm în caz dacă rămânem sub zăpadă să ne găsească colegii. În rucsac e bine să avem trusă de prim ajutor și să avem bineînțeles mâncare și lichide în cantități suficiente. E recomandat să ducem ceai cald în termos și neapărat să avem lanternă și beterii în plus fiincă în perioada de iarnă se face întuneric foarte repede”, a menționat Kovács Zoltán Róbert.

Să nu pornim singuri

„Să nu plecăm la tură singuri în nici un caz, e recomandat să fim cel puțin două persoane fiindcă orice se întâmplă singuri nu putem anunța pe nimeni și nu putem chema ajutor. În caz de grupuri mai mari trebuie să fim foarte bine organizați și să fim atenți ca să și cel mai încet membru al echipei poate să țină pasul lejer”, a mai transmis şeful Salvamont Mureș.

Principalul pericol

Deși în ultima perioadă am auzit mult despre atacuri de animale sălbatice, principalul pericol este totul și totul altceva.

„Principalul pericol în timpul iernii îl reprezintă hipotermia, adică scăderea accentuată a temperaturii corpului, mult sub cea normală care adesea este cauzată de umezeală şi/sau vânt, vă recomandăm îmbrăcăminte rezistente la vânt și umezeală. În ceea ce priveşte încălţămintea, recomandăm bocanci tip gheată. În perioade de iarnă de asemenea sunt dese și fracturile”, a mai afirmat Kovács Zoltán Róbert.

GÁLL Boglárka


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.