Home / Reghin / Adopţii la Azilul pentru câini fără stăpân din Reghin

Adopţii la Azilul pentru câini fără stăpân din Reghin

Distribuie

Azilul pentru câini fără stăpân ai Municipiului Reghin, amplasat pe strada Gării din „Oraşul viorilor”, oferă pentru iubitorii de animale, spre adopţie, câini sterilizați, jucăuși şi prietenoși, anunță www.primariareghin.ro

În cadrul serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân se desfăşoară următoarele activităţi: capturare, transport şi adăpostit câini fără stăpân (curăţenie, hrănire), servicii sanitar veterinare pentru câinii fără stăpân (deparazitare internă şi externă, castrare, microcipare), adopţii/ revendicări.

Capturarea exemplarelor se realizează cu ajutorul plaselor din sfoară prevăzute cu un mâner din lemn și prin intermediul lățurilor care să permine manipularea ușoară iar câinele poate fi ținut la distanță. De asemenea, se folosesc și cuști capcană în care se introduce mâncare și care sunt apoi încărcate în mașină de transport.

În cazul câinilor foarte agresivi, muncitorii serviciului de prindere sunt însoțiți de câtre un agent al Poliției Locale care ajută la prinderea câinilor.

Transportul câinilor se fac pe distanța cea mai scurtă cu o mașină de tip dubă care e menținută curată și este dezinfectată periodic.

Vaccinare, deparazitare și sterilizare

Câinii capturați sunt introduşi în azil într-o zonă de carantină. Personalul serviciului de captură-transport câini consemnează zilnic în registru numărul, mărimea și locul de prindere al fiecărui exemplar. Activitatea medicală se face după un program stabil. Medicul veterinar al adăpostului va efectua vaccinarea, deparazitarea și cadastrarea. Dacă după examinarea câinilor medicul identifică exemplare bolnave cronic și incurabile, acesta le va  eutanasia respectând prevederile legale. De asemenea, medicul veterinar va efectua și eutanasierea exemplarelor care au depășit termenul de cazare (14 zile) și nu au fost revendicate sau adoptate.

Adopția-revendicarea câinilor

Adopția sau revendicarea câinilor se poate realiza în zilele de funcționare a azilului conform programului, adică între orele 10.00 și 18.00. Adopția se realizează doar după câinii au fost vaccinați, examinați, deparazitați, șterilizați și identificați prin microcipare. În situație în care în două zile câinii intrați în azil, nu au fost revendicați aceștia se poate fie adoptați.

Publicul interesat poate vizita zilnic azilul, conform program.

GÁLL Boglárka

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Pui drăgălaș de pavian cu mantie, noua vedetă la la Grădina Zoo

Distribuie Un pui drăgălaș de pavian cu mantie este noua vedetă a Grădinii Zoologice din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.