BC Mureș surclasată, fără niciun străin în lot BC Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 164 Vizualizări

BC Mureș surclasată, fără niciun străin în lot

Formația BC Mureș Târgu-Mureș a cedat la scor partida din cadrul etapei a IX-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, 59-91 (19-31, 11-20, 14-27, 15-13) în deplasare, în fața formației CSU Sibiu. După victoria surprinzătoare obținută în etapa precedent în fața primei clasate la acea oră, BCM U Pitești, formația mureșeană s-a deplasat la Sibiu fără niciun jucător străin. După plecarea lui Alexandar Mladenovic, Milvoje Mojovic și Deven Mitchell, ultimii doi străini romași, Jonathan Person și Dino Pita au părăsit și ei echipa. În aceste condiții, gazdele nu au avut nicio problemă în a se desprinde încă din start, câștigând detașat primele trei sferturi. După 5-0 în mai puțin de două minute, acest avantaj s-a menținut până spre finalul primului sfert, după care sibienii au depășit granița celor 10 puncte. Gazdele și-au continuat detașarea în sfertul secund, când diferența s-a mărit la peste 20 de puncte, la pauza mare scorul fiind 51-30.

 

Fără replică, puține realizări

Sibienii au început repriza secundă cu un coș de trei puncte prin Kinnard și la mijlocul actului trei avantajul s-a majorat chiar până la 30 de puncte, această graniță fiind depășită de un nou coș de trei puncte reușit de fostul „tigru” Radu Paliciuc. Cu 78-44 la ultima pauză, gazdele și-au permis să se relaxeze în ultimul sfert, rulând întreg lotul de 12 jucători, în timp ce „tigrii” au evoluat practice cu doar 7 jucători din cei 10 deplasați. Sfertul a fost câștigat de mureșeni la o diferență de 2 puncte, iar perspectivele se anunță sumbre pentru formația mureșeană.

CSU a înscris prin 9 jucători, cu un număr recorduri de coșuri de la distanță reușite (18). Cel mai bun marcator al sibienilor a fost Paliciuc, cu 21 de puncte (5×3), urmat de Davis, cu 16 (2), Kinnard 11 (3), Pratt (2) și Laser (1) câte 10, Brosser 9 (1), Dragoste și Petică, ambii cu 6 (2), Williams 2.

Pentru BC Mureș Sánta Szabolcs și Bogdan Stăncuț au înscris câte 16, al doilea cu 4 coșuri de 3 din cele 7 ale echipei. Celelalte 3 au fost reușite de Dávid Engi Rosenfeld, cu un total de 11 puncte, Alin Borșa a înscris 10, Tudor Gîrbea 4 și Vlad Porime 2. Au mai jucat Kilyén Örs și, foarte puțin, Steff Norbert, iar din lot au mai făcut parte Tudor Bichiș și Florin Ilicov.

Mureșenii pot obține un nou succes în etapa viitoare, programată miercuri, 20 decembrie, ora 20.00, pe teren propriu, cu ultima clasată, Dinamo București.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE