Dublu eveniment academic la Universitatea „Petru Maior” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 288 Vizualizări

Dublu eveniment academic la Universitatea „Petru Maior”

Sub cupola academică a Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș joi, 14 decembrie, s-a desfășurat  în Aula „Tudor Drăganu” din cadrul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative un curs de pregătire în domeniul Regulamentului UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și „Conferința internațională Repere naționale și internaționale în domeniul GDPR( Regulamentul general privind Protecția Datelor)”.

Evenimentul a fost organizat de către Centrul pentru Protecția Datelor Personale din cadrul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative în parteneriat cu Asociația Română de Drept și Afaceri europene și compania Data Protect Office.

La manifestare au fost invitate să participe cadre didactice de la instituții academice din România, practicieni ai dreptului și specialiști în domeniul protecției datelor cu caracter personal.

Cursul de pregătire

La curs de pregătire privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal au avut prezentări dr. Irina Alexe, cercetător științific asociat la Institutul de Cercetări Juridice „Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române despre „Modificări esențiale incluse în Regulamentul UE 2016/679 referitoare la responsabilul cu protecția datelor și la regimul sancționar, prof. univ. dr. Daniel Mihai-Șandru, cercetător științific gr. II, Coordonator Departament – Centrul de Studii de Drept European, Institutul de Cercetări, Academia Română despre „Legalitatea prelucrării datelor cu caracter personal” și conf. univ. dr. Nicolae-Dragoș Ploeșteanu, director al Centrului pentru Protecția Datelor Personale din Cadrul Universității „Petru Maior” din Târgu-Mureș despre „Principii și prelucrarea datelor cu caracter personal în relațiile de muncă”.

Conferința

Conferința internațională „Repere naționale și internaționale în domeniul GDPR( Regulamentul general privind Protecția Datelor)” a avut loc în în Aula „Tudor Drăganu” din cadrul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative de la ora 14.00.

În cadrul evenimentului au fost prezentate mai multe lucrări și a avut loc lansarea cărții lui Mihaela Vrabie „Protecția judiciară a Cartei drepturilor fundamentale a Uniunii Europene” și prezentarea cărții „The Law of New technologies in the international Dimension” de către prof. univ. dr. Daniel Mihai-Șandru.

GÁLL Boglárka

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE