PUG nou, în pregătire la Adămuș Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 145 Vizualizări

PUG nou, în pregătire la Adămuș

Conducerea Primăriei comunei Adămuș anunță publicul interesat asupra disponibilizării proiectului de plan și finalizării Raportului de mediu elaborat pentru Reactualizarea Plan Urbanistic General (PUG) și Regulament Local de Urbanism al comunei Adămuș.

Despre proiectul de Plan de Urbanism General, care face parte din programul de amenajare a teritoriului și de dezvoltare a localităților ce compun unitatea teritorial-administrativă de bază în comuna Adămuș am obținut detalii de la Miklós Tibor László, primarul comunei Adămuș.

„Acest Plan de Urbanism General trebuie actualizat pentru că încă nu este aprobat. Este în fază interimară. Proiectul este pornit și avem o aprobare provizorie, dar fiind un proiect foarte complex trebuie să obținem multe avize, de exemplu de la Agenția pentru Protecția Mediului, de la Electrica, Telekom, Consiliul Local. Sper că vom obține toate avizele până la 2018-2019. Scopul nostru este să avem mai mulți investitori în zonă”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Miklós Tibor László.

Eforturi pentru atragerea de investitori

Primarul comunei Adămuş a subliniat care e situația actuală a comunei și ce mai este de făcut în viitorul apropiat pentru a atrage investitori.

„Apa, în 99% este peste tot. În prezent, lucrăm și cu canalizare prin două proiecte din care un proiect este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Gaz, current, etc, sunt gata, doar canalizarea a rămas și sper că vom termina până ce obținem toate avizele pentru Planul de Urbanism General. Cele două proiecte merg paralel. Forțăm puțin ca să meargă treaba. Sunt și persoane, de exemplu fermieri care sunt interesați și fac propuneri. În prezent, nu prea vin investitori, au fost câteva încercări dar încă nu este nimic concret. Luptăm ca să creăm toate condițiile necesare și atunci cu siguranță vor veni și investitori”, a afirmat Miklós Tibor László.

„În acest an am avut proiecte mari cu care sunt mulțumit, cu proiecte mici am facut pași mai mici. Proiectul cel mai mare este asfaltarea a 7 kilometri de drumuri din fonduri europene, printr-un proiect PNDL. Acum suntem la faza de achiziții publice. Mai avem construcția grădiniței, proiect în curs de derulare și achiziționarea unui buldoexcavator. Avem multe proiecte și lucrăm continuu, dar facem pași mici din cauza birocrației, care îngreunează situația”, a completat primarul comunei Adămuș.

GÁLL Boglárka

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE