Respectaţi regulile de circulaţie rutieră! Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 339 Vizualizări

Respectaţi regulile de circulaţie rutieră!

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a desfăşurat, în cursul săptămânii trecute, o acţiune preventivă pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului. Acţiunea a făcut parte din calendarul de activităţi al Organizaţiei poliţiilor rutiere din Europa TISPOL, desfăşurată pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre.

Astfel, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii rutieri mureşeni au oprit în trafic conducători de autovehicule cărora le-au transmis mesajul „Cedează volanul când bei!” şi le-au reamintit consecinţele la care se expun şi îi expun şi pe ceilalţi participanţi la trafic dacă conduc sub influenţa alcoolului.

“Cu acest prilej, poliţişti au înmânat conducătorilor de autovehicule câte un breloc cu mesajul campaniei şi câte un flyer. Menţionăm că, la nivelul judeţului Mureş, în perioada ianuarie – noiembrie 2017 s-au produs 12 accidente grave care au avut drept cauză principală a producerii consumul de alcool, ce s-au soldat cu 17 persoane rănite grav şi 12 de persoane rănite uşor. Astfel de activităţi se vor desfăşura pe parcursul acestei săptămâni cu sprijinul Asociaţiei Berarii României”, se precizează într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Poliţia vă recomandă:

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE