Taxele și impozitele pe 2018, supuse aprobării Consiliului Local Reghin Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1074 Vizualizări

Taxele și impozitele pe 2018, supuse aprobării Consiliului Local Reghin

Consilierii reghineni se întrunesc luni, 18 decembrie, ora 15:00,  în cadrul ultimei ședințe ordinare  din anul 2017, având pe ordinea de zi 22 proiecte de hotărâre și punctul Diverse.

Primul punct pe ordinea de zi are în vedere rectificarea Bugetului Local al Municipiului  Reghin pe anul 2017, urmat de proiectul privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018.

Consilierii vor avea de aprobat printre altele valorile impozabile, impozitele și  taxele locale precum și nivelul amenzilor aplicate contribuabililor persoane fizice și juridice pentru anuil 2018, taxele pentru eliberarea certificatelor de urbanism, taxele pentru utilizarea temporară a locurilor publice, altele decât piețele, taxele pentru eliberarea și vizarea autorizațiilor de funcționare a autorizațiilor de transport în regim de taxi, taxele pentru eliberarea atestatului și carnetului de comercializare a produselor agricole, taxele de pășunat, taxe pentru folosirea locurilor în piețe. Potrivit proiectului supus spre aprobare, plata anticipată, până la 31 martie 2018, integral sau parțial, a impozitului pe clădiri, teren și mijloace auto beneficiază de o bonificație de 10 % , atât pentru persoane fizice cât și juridice

De asemenea, în cazul clădirilor și terenurilor neîngrijite situate în intravilanul municipiului Reghin, impozitul pe clădiri și impozitul pe teren se majorează cu 500 %, conform prevederilor legale, urmând ca în acest sens să fie elaborate criteriile de încadrare în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite, precum și regulamentul de aplicare, prin adoptarea unei hotărâri a consiliului local.

Spațiu pentru Despărțământul Reghin al Astrei

Consilierii vor avea de aprobat  atribuirea în folosință gratuită a unui spațiu din imobilul –construcție situat în Reghin, str.S pitalului, nr.11, jud. Mureș către Despărțământul Reghin al Astrei. Potrivit proiectului, Despărțământul Reghin al Astrei urmează să beneficieze gratuit, timp de cinci ani de două încăperi  în suprafață totală de 14,97 mp, situate în imediata apropiere a Casei de Cultură „Eugen Nicoară”, în fosta locație Radio Son.

Alt punct aflat pe ordinea de zi are în vedere  constituirea Municipiului Reghin ca parte civilă în dosarul penal nr.96/P/2014-Direcția Națională Anticorupție-Serviciul Teritorial Târgu-Mureș în vederea  recuperării  sumei  de 389.271 lei, sumă ce reprezintă lucrările neefectuate sau nelivrate pentru investițiile „Înființare Parc Nou în Municipiulu Reghin” și „Amenajare zona Strada Duzilor din Municipiul Reghin”.

Alt proiect supus spre aprobare în cadrul ședinței de luni, vizează activitatea de valorificare a masei lemnoase din fondul forestier proprietate publică a Municipiului Reghin în anul 2018, respectiv aprobarea valorificării în cursul anului 2018 a volumului de 596 mc masă lemnoasă (200 mc masă lemnoasă pe picior și 396 mc masă lemnoasă fasonată) provenită din fondul forestier aflat în proprietatea municipiului Reghin.

53.840 kg, necesarul de hrană pentru „Fiducia”

Nelipsit la fiecare final de an, proiectul privind aprobarea prelungirii Contractului de Asociere  dintre Municipiul Reghin și Fundația „Fiducia” Reghin urmează să primească votul consilierilor. Prelungirea  contractului de asociere urmează să se facă pe o perioadă de 1 an de zile, pentru care se va asigura o cantitate de 53.840 kilograme hrană necesară pentru un total de 295 de câini aflați în adăpost, prețul estimat al cantității de hrană fiind de 107.700 de lei.

Colaborare Reghin- Levice (Slovacia)

Consilierii vor mai supune spre aprobare proiectul de cooperare între Municipiul Reghin și orașul Levice din Slovacia, ca urmare a dorinței exprimate în vara acestui an de primarul Stefan Misak (Levice), cu ocazia „Zilelor Reghinene”.

Pe ordinea de zi se mai află proiectul privind  constituirea Comisiei mixte de analiză a ofertelor pentru realizarea proiectului ”Internet Hotspot” în Municipiul Reghin. Scopul proiectului este acela de a facilita accesul comunității la un serviciu de internet WI-FI  flexibil și gratuit, oferind astfel posibilitatea internauților de a utiliza zonele publice de agrement din municipiul Reghin, respectiv Piațeta din Cartierul Libertății, Parcul Tineretului și Parcul Central.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE