Home / Sanatate / Aparat care „citește” creierul, prezentat la Zilele UMF Târgu-Mureș

Aparat care „citește” creierul, prezentat la Zilele UMF Târgu-Mureș

Distribuie

Peste 350 de studenți ai Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș au participat vineri, 15 decembrie, la conferința „Anatomia secțională a creierului și implicațiile clinice ale sistemului limbic”, organizată în cadrul Zilelor UMF Târgu-Mureș, prilej cu care asist. univ. dr. Adrian Ivănescu, de la Disciplina de Anatomie, a prezentat aplicațiile electroencefalografului, un aparat achiziționat recent de Universitate, care înregistrează și interpretează în timp real activitatea electrică cerebrală.

Cum se utilizează aparatul

Conferința a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș, sala devenind neîncăpătoare pentru studenții care au dorit să participe la eveniment.
„Astăzi, în cadrul conferinței, vom vorbi despre cum putem investiga creierul din cât mai multe perspective, astfel încât să plecați acasă cu câteva trucuri despre cum puteți „citi” creierul altcuiva, în măsura în care se poate, iar dacă nu reușiți, o să vă dau un device, să încercați cu tehnologia. Aparatul a fost achiziționat de UMF Târgu-Mureș, se află în posesia noastră de câteva zile, este un electroencefalograf portabil pentru înregistrarea și interpretarea activității electrice cerebrale în timp real. (…) De multe ori discutăm cu cineva, dar gândul ne este în altă parte. Acest aparat poate să ateste acest lucru prin undele pe care le emite. Planul este să utilizăm acest aparat pentru pacienții cu Alzheimer, cu boala Parkinson, cu scleroză și la pacienții care au suferit un accident vascular cerebral, pentru a vedea exact zonele care nu mai funcționează și ce putem face”, a precizat asist. univ. dr. Adrian Ivănescu.
Studenții UMF Târgu-Mureș au luat parte la o prezentare interactivă despre creier, menită să-i ajute să parcurgă mai ușor materia pentru examen. Tot ca noutate, din semestrul al doilea, studenții vor beneficia de suportul de lucrări practice de Neuroanatomie în format digital, proiectul integrându-se în conceptul inovativ „Smart University” implementat în Universitate. Proiectul este gândit sub forma unui serial format din zece episoade.

(Sursa: blog.umftgm.ro)

 

De asemenea, verificati

Au început să înflorească bujorii de stepă de la Zau de Câmpie

Distribuie Bujorii de stepă (Paeonia tenuifolia) din Rezervaţia Botanică de la Zau de Câmpie, cel …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.